Suami Isteri

Bacaan Suami Isteri, Ini 3 Bahagian Badan Paling Sesuai Buat Love Bite, Boleh Cuba!

347
SHARES
love bite di tubuh

Gigitan cinta atau love bite merupakan antara aktiviti menyulam cinta pasangan suami isteri untuk meningkatkan keseronokan serta keghairahan seksual di ranjang. Ia boleh dilakukan di mana-mana bahagian badan mengikut kehendak anda dan pasangan.

Namun, adalah lebih baik untuk anda mengetahui beberapa kawasan di tubuh badan yang paling sesuai dan kurang bagus diberikan tanda love bite seperti di petik pada laman Hello Doktor.

Baca juga: Urutan Zakar Teknik Jelqing Buat Abang ‘Punya’ Jadi Besar & Ereksi Tahan Lama!

LOVE BITE DI TUBUH BADAN

love bite di tubuh

Gambar: jcomp

Bahagian badan yang sesuai diberikan love bite!

Love bite mungkin bebas dilakukan di mana-mana sahaja bahagian tubuh anda, namun lebih baik ia ditandakan oleh atau kepada pasangan di kawasan tertentu, termasuklah:

1. Leher

Semua maklum, leher adalah bahagian badan yang paling popular dan disukai untuk memberikan love bite. Hal ini kerana, ia antara bahagian yang paling sensitif di tubuh badan yang sangat sarat dengan hujung saraf.

Tambahan pula, ia adalah kawasan yang mudah untuk ‘diakses’ sewaktu anda sedang berpelukan, bercium atau bermanja-manja bersama pasangan.

2. Dada

Dada pula antara tempat yang boleh menyorokkan kesan love bite. Terutama bagi wanita, buah dada yang empuk dan seksi itu pasti membuatkan abang sayang rasa geram.

3. Perut

Sekiranya anda melakukan love bite di perut, anda tidak perlu risau untuk mencari cara menghilangkannya dengan pantas kerana ia sudah tersorok.

Baca juga: Manfaat Urutan Yoni, Beri Sensasi Baru Dalam Menerokai Titik Sensual Faraj Wanita

Bahagian tubuh kurang bagus melakukan love bite!

Memetik dari Hello Doktor, terdapat beberapa kawasan tertentu yang dikatakan tidak bagus untuk memberikan love bite, biarpun pilihan itu terletak di tangan masing-masing.

love bite di tubuh

Gambar: iStockphoto

1. Muka

Anda tidak boleh sesuka hati menggigit pasangan di kawasan muka termasuklah pipi, dahi, dagu dan lain-lain. Hal ini kerana ia mungkin boleh memicu kecederaan, terutama pada lapisan kulit nipis seperti di kelopak mata.

2. Ketiak

Memang tidak dapat dinafikan, terdapat individu yang mempunyai nafsu pelik terhadap ketiak pasangan. Namun, kawasan ini sedikit tidak sesuai kerana ia bukan sahaja berbau dan berbulu, bahkan penuh dengan bakteria.

3. Kemaluan

Gigitan pada kawasan kemaluan boleh mengakibatkan kecederaan dan mungkin merosakkan kalau tidak kena pada caranya. Banyak kaedah lain untuk menaikkan syahwat pasangan di kawasan kemaluan seperti menjilat atau menghisap.

Baca juga: 7 Punca Suami Isteri Bergaduh Boleh Bawa Bercerai, No. 2 Jangan Sesekali Buat!

Kesimpulan

Secara dasarnya, love bite adalah aktiviti ketika berhubungan seks yang baik kerana tidak ada banyak risiko kesan sampingan, selain daripada kecederaan pada kulit akibat salah cara ketika melakukannya.

Namun, keburukannya mungkin jika ia terlihat oleh individu lain yang boleh membuatkan anda berasa malu, segan atau takut untuk berada di bersama ahli keluarga.

Jadi, berjaga-jaga dengan bahagian tubuh yang anda mahu melakukan love bite.

Baca juga: 7 Kelebihan Suami Isteri Solat Bersama, Dapat Keberkatan & Rumah Tangga Rasa ‘Sejuk’

Sumber: Hello Doktor

FT Image: freepik

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×