Sihat

[VIDEO] Patutlah Badan Asyik Berangin, Doktor Ini Kongsi Cara Nak Hilangkannya..

987
SHARES
BUANG ANGIN DALAM BADAN

Antara masalah sering dialami adalah masalah angin dalam badan. Angin dalam badan menyebabkan seseorang tidak selesa dan akan mengeluarkan angin jika memicit di beberapa bahagian anggota badan.

Walau bagaimanapun, mungkin ramai dalam kalangan kita yang masih tidak tahu bahawa angin tersebut bukan berpunca daripada badan tetapi berpunca daripada usus yang mengandungi angin.

Baca juga: 13 Idea Jus Campuran Buah-Buahan, Badan Tak Sakit & Angin Semua Keluar!

CARA BUANG ANGIN DALAM BADAN, MEMANG LEGA & PUAS!

buang angin dalam badan

Jadi, macam mana nak buang angin dalam badan? Dr Jue menjelaskan punca angin dalam badan adalah disebabkan usus tidak sihat dan mengeluarkan angin.

Jelasnya lagi, usus manusia terdapat banyak urat saraf yang disambungkan keseluruh badan manusia. Oleh sebeb itu, bila kita memicit bahu, angin akan keluar kerana usus tidak sihat.

Tambah beliau lagi, cara untuk membuang angin adalah dengan membetulkan usus. Ini bermakna kita perlu menjaga pemakanan seperti tidak mengambil gula secara berlebihan dan tidak minum susu serta menasihati agar elak mengambil pewarna, perasa,pengawet, makanan berproses dan pemanis.

Jadi, pastikan anda makan makanan sihat seperti pribiotic supaya dapat memberi kebaikan kepada usus kita. Jaga pemakanan, amalkan gaya hidup sihat.

Sumber: TikTok Dr Jue

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×