Sihat

Air Mani Suami Boleh Bantu Hilangkan Kemurungan Isteri, Tak Sangka Betul Ya!

2
SHARES
minum air mani

“Terbaca semalam dekat website kesihatan, katanya minum air mani suami bagus untuk kemurungan? Biar betul?”

Sudah pasti ramai dalam kalangan isteri terkejut dengan informasi yang dikongsikan ini bukan? Walaupun perbuatan minum air mani suami sudah menjadi kebiasaan buat sesetengah orang namun tidak disangka bahawa kelebihannya boleh mengurangkan kemurungan isteri.

Baca juga: Alamak! Baru Nak Solat, Tapi Baju Ada Kesan Air Mani Pagi Tadi, Ini Yang Anda Kena Buat!

MINUM AIR MANI SUAMI BOLEH RAWAT KEMURUNGAN ISTERI?

minum air mani

Masih ramai lagi dalam kalangan pasangan suami isteri yang tertanya-tanya adakah perbuatan menelan air mani suami ketika melakukan hubungan seksual merupakan perbuatan normal atau tidak.

Jawapannya adalah normal dan kebanyakan suami isteri pasti melakukannya sama ada secara sengaja atau tidak. Hal ini kerana perbuatan ini tergolong dalam teknik seks oral yang sering diamalkan dalam kehidupan seks pasangan.

Untuk pengetahuan anda juga, menelan air mani suami adalah selamat dan tidak akan mendatangkan apa-apa kesan negatif malah mendatangkan lagi banyak khasiat! Tapi apakah rasa air mani tersebut?

Cecair yang terkandung dalam air mani dihasilkan dari rembesan organ reproduktif lelaki. Ia mengandungi fruktosa, enzim, potasium, zink, phosphorylcholine, prostaglandin, asid sitrik dan asid amino. Disebabkan air mani juga sebenarnya mengandungi sperma, jadi air mani normal mempunyai rasa yang masin, manis, masam atau pahit, bergantung kepada individu.

Satu kajian yang dilakukan oleh Psychology Today, mendapati bahawa wanita yang farajnya terdedah kepada air mani, iaitu melakukan hubungan seksual tanpa menggunakan kondom, menunjukkan peningkatan mood yang lebih baik.

PENUH DENGAN NUTRIEN UNTUK KESIHATAN

minum air mani

Buat para isteri yang sering menghadapi kemurungan, kesan tertelan air mani suami sama ada secara sengaja atau tidak dapat mengurangkan pemikiran untuk membunuh diri. Bukan itu sahaja, buat wanita yang berusia 50 tahun ke atas yang mengalami masalah menopaus, menelan air mani suami dapat ‘mengaktifkan’ semula rangsangan seksual anda.

Menurut kajian juga, air mani lelaki mengandungi pelbagai nutrien yang boleh diserap masuk ke dalam aliran darah individu yang menelan air mani. Berikut adalah kandungan zat yang terdapat dalam air mani seorang lelaki:

-Zat endorfin, estrone, prolaktin, estrogen, oksitosin, prostaglandin, tirotropin dan serotonin: Ia berfungsi meningkatkan mood individu

-Kortisol: Ia berfungsi mengurangkan tekanan

-Melatonin: Ia berfungsi memudahkan individu untuk tidur

-Hormon perangsang folikel dan luteinizing: Ia berfungsi menghilangkan stres dan menggalakkan ovulasi

-Imunosupresan: Ia berfungsi menghalang sistem imun tubuh badan wanita dari membunuh sperma

*Oleh itu, para suami jangan terkejut kalau secara tiba-tiba si isteri ‘meminta’ untuk minum air mani anda pula ya. Tetapi, berpada-padalah, risau boleh menyebabkan penyakit lain pula kalau tidak dijaga kebersihannya..

Baca juga: 7 Benda Ini Sahaja Yang ‘Approved’ Untuk Dimasukkan Ke Dalam Vagina, Barulah Miss V Sihat!

Sumber: Psychology Today, TheAsianParents

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×