Dapur

Dari 90kg Ke 69kg, 12 Menu Diet Suku Suku Separuh Wanita Ini Amalkan Memang Menjadi!

92
SHARES

Menjalani diet yang sihat adalah amat penting bagi kita semua. Namun, masih ramai yang berpendapat bahawa perkataan ‘diet’ adalah seiringan dengan tidak boleh makan. Padahal berat badan tak pernah turun pun kalau tidak makan. Jadi, jom ikut perkongsian wanita ini dimana beliau telah turun berat sebanyak 21 kg selepas mengamalkan menu makanan diet ini. Mana tahu kita pun boleh cuba!

TURUN BERAT BADAN DARI 90KG HINGGA 69KG

Senarai menu dari saya selama saya makan . Meal ni kebanyakkan saya tak makan nasi ! Boleh jadi sebagai idea korang yang nak cepat kenyang. Saya student, memang waktu makan tak menentu, kalau pagi saya ambik, lunch saya skip dan ganti dengan makan petang terus saja. Kadang saya makan pagi dan lunch, petang dah tak makan saya makan 2 kali sehari . 90 KG – 69 KG!

1.WHOLEMEAL WRAP, OMELETTE DAN CHEESE

2.APPLE HIJAU & BUAH NAGA

3.CHICKEN GRILL WITH MUSHROOM, MASHED POTATO, BROKOLI, CARROT

4.KACANG PANGGANG, SALAD, TELUR DAN CHEESE

5.VIETNAM ROLLS AYAM BAKAR

6.SUP AYAM KAMPUNG, NASI SUKU DAN BROKOLI REBUS

7.GREEN TEA

8.SEBIJI EPAL HIJAU, TELUR REBUS

9.PISANG, APPLE HIJAU DAN LEMON

10. TAUHU TELUR

11.SPAGETHI & APPLE

12.KELI BAKAR, SALAD DAN TAUHU TELUR

*Boleh cuba!

Sumber: Syabella Huda

Most Popular

To Top