Cantik

Tips Viral Untuk Tutup Pori Kulit Wajah Dengan Berkesan, Rupanya Guna 3 Bahan Ini!

“Macam mana nak buat la kulit muka aku ni, nak pakai bedak pun susah sebab asyik nampak lubang-lubang pori”

SUSAHNYA BILA PORI KULIT MUKA SENANG ‘TERBUKA’

Pori terbuka susah nak nampak kulit flawless dan glowing. Kadang-kadang nampak macam kulit muka berlubang. Selalunya terjadi dekat area pipi, dagu dan hidung. Banyak faktor pori terbuka ni, salah satunya disebabkan malas cuci kulit muka. Ini punca utama kotoran akan melekat dan tersumbat seterusnya liang roma menjadi lebih besar. Tapi jangan risau, jangan stress, jom ikut #tipscantikmyfa ni. Guna bahan didapur je!

giphy.com

Bahan-bahan

Pisang, yogurt dan madu asli.

www.facebook.com/whomyra.aii

1. Haluskan semua bahan dan kacau rata sehingga campur rata.

www.facebook.com/whomyra.aii

2. Sapu masker pada wajah. Fokuskan pada kawasan pori terbuka.

3. Tunggu sehingga kering dan bilas dengan air bersih.

4. Lakukan seminggu sekali untuk mendapatkan hasil yang memuaskan dan berkesan.

Ketiga-tiga bahan ni banyak sangat manfaat untuk kulit muka. Lepas buat masker ni, jangan lupa apply Argan oil dan honey bee macam biasa sebelum tidur. Lepas ni bolehlah keluar rumah tanpa makeup tebal untuk tutup pori itu!

Sumber: Mem Myrah

Most Popular

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia

To Top