Hebahan

Raikan Bulan Ramadan Ini Bersama Keluarga Dengan Usus Yang Sihat!

1.9K
SHARES

Salam Ramadan semua! Pastikan keluarga anda mengamalkan pemakanan yang sihat sepanjang berpuasa. Jika tidak, mereka boleh terdedah kepada masalah ketidakhadaman.

Adakah anda perasan? Semakin anda dewasa, anda juga mungkin pernah mengalami masalah perut berasa tak selesa semasa berpuasa. Anda tahu kenapa?

Kekurangan probiotik dalam tubuh badan apabila meningkat dewasa

Dalam tubuh badan kita, terdapat probiotik, iaitu sejenis bakteria yang membantu dalam memastikan kesihatan usus. Apabila umur meningkat, probiotik ini akan berkurangan. Jika berkurangan, anda akan berdepan dengan masalah ketidakhadaman.

Lebih-lebih lagi bulan puasa, kenalah jaga kesihatan usus. Anda pasti mahu keluarga anda selesa sepanjang berpuasa kan? Penyelesaian terbaik adalah dengan menambah probiotik dalam badan bersama keluarga tersayang.

Jadi, bagaimana menambah probiotik dalam tubuh badan? Kami syorkan anda sekeluarga untuk minum minuman yogurt ini sepanjang bulan Ramadan!

Lengkapkan keluarga dengan BeFine Ramadan ini

Anda pernah minum BeFine sebelum ini? Pastinya anda tidak mahu terlepas untuk menyediakannya di bulan Ramadan buat keluarga tersayang.

Bagi yang belum tahu tentang BeFine, anda pasti terkejut selepas mengetahui kebaikan yang ada padanya. Ianya bagus untuk diamalkan seisi keluarga. Lebih-lebih lagi di bulan Ramadan.

Apakah sebenarnya BeFine ni? Mari kita mengenalinya dengan lebih mendalam..

Minuman yogurt dengan probiotik Bifidobacterium, terbukti secara klinikal di Jepun

Buat pengetahuan anda, BeFine merupakan minuman yogurt yang mengandungi Bifidobacterium. Ia sejenis probiotik yang terbukti secara klinikal di Jepun bagi menjaga kesihatan. Ia berbentuk semula jadi yang terdapat di dalam badan sejak usia muda.

Disebabkan kita tidak dibenarkan untuk makan dan minum ketika berpuasa, ramai memilih untuk makan begitu banyak sewaktu sahur dan berbuka puasa.

Dengan bantuan BeFinesistem pencernaan dan imun badan anda sekeluarga akan jadi lebih kuat.

Jika sistem pencernaan dan imun badan lebih terjaga di bulan Ramadan, masalah kesihatan seperti sembelit, kembung perut, cirit-birit, influenza dan lain-lain dapat dielakkan. BeFine membantu anda sekeluarga untuk menikmati bulan Ramadan dengan lebih selesa!

Tiada pewarna, lemak dan kolesterol

Paling istimewa tentang BeFine, tekstur dan warnanya putih berkrim. Ia juga bagus untuk diet. Minuman yogurt ini tiada pewarna, lemak dan kolesterol selain sesuai diamalkan bersama keluarga.

Memiliki sijil pengesahan halal oleh JAKIM

BeFine memiliki sijil HALAL dan diperakui oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Apa yang kami boleh katakan, minuman yogurt ini selamat diminum seisi keluarga.

Didatangkan dengan pelbagai perisa

BeFine ditampilkan dengan pelbagai perisa yang sedap belaka. Antaranya perisa Plain, Kiwi Avocado, Strawberry, Mulberry dan Passion Fruit. Kami yakin anda sekeluarga akan terasa segar selepas meminumnya.

Boleh didapati di pasar raya berdekatan

Anda boleh mendapatkan BeFine di mana-mana pasar raya berdekatan seperti Aeon, Econsave, Giant, Mydin dan sebagainya. Pakat dengan keluarga anda untuk memilikinya di bulan Ramadan nanti!

BeFine bagus diamalkan sewaktu sahur dan berbuka puasa sepanjang bulan Ramadan!

Anda digalakkan untuk mengajak keluarga anda minum BeFine sepanjang bulan Ramadan kali ini. Minuman yogurt ni bagus diamalkan sewaktu sahur dan berbuka puasa. Barulah terasa sihat dan bertenaga.

Untuk perkembangan terkini BeFine, anda boleh LIKE dan FOLLOW mereka di Facebook Page BeFine Malaysia.

Kekal sihat dan bertenaga bersama keluarga tersayang di bulan Ramadan. Jangan lupa dapatkan BeFine nanti. Selamat menyambut bulan Ramadan!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×