Famili

‘LEGOLAND School Challenge 2024’: Sertai Sekarang Untuk Menang Hadiah Sehingga RM100,000!

2
SHARES
legoland malaysia

Siapa sahaja yang tidak mengenali ‘syurga dunia’ buat kanak-kanak iaitu taman tema yang diinspirasikan dari permainan LEGO seperti LEGOLAND Malaysia bukan?

Semalam, LEGOLAND® Malaysia Resort melancarkan kembalinya LEGOLAND® School Challenge 2024 di SK Damansara, yang merupakan pasukan pemenang tempat ke-5 tahun lepas di seluruh Asia Tenggara. Buat pertama kalinya, pertandingan itu akan memperluaskan jangkauannya kepada pelajar di seluruh Asia – termasuk China, Jepun dan Korea.

Baca juga: Anak Autisme Jadi Doktor, Kisah Inspirasi Anaknya Dikongsikan Ibu Ini

LEGOLAND MALAYSIA LANCAR ‘LEGOLAND SCHOOL CHALLENGE 2024’

legoland malaysia

Pelancaran itu mendedahkan kerjasama antara LEGOLAND Malaysia, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Pendidikan Negeri, untuk mengedarkan set LEGO kepada 50 sekolah di seluruh negara, dengan 2,500 bata LEGO® yang luar biasa. Inisiatif ini bertujuan untuk meningkatkan akses kepada pendidikan STEM buat guru dan pelajar, untuk mempersiapkan diri bagi pertandingan dan seterusnya!

Kemuncak acara pelancaran semalan adalah bengkel amali yang diketuai oleh pakar pembina LEGO ‘LEGO Master’ dari LEGOLAND Malaysia, yang menyediakan guru dan pelajar dari 45 sekolah di seluruh Malaysia dengan kemahiran dan inspirasi untuk cemerlang dalam pertandingan itu. Bengkel ini memberi tumpuan kepada teknik pembinaan LEGO yang rumit dan penting untuk menghidupkan ciptaan imaginatif, secara langsung menangani bidang penting yang dikenal pasti oleh guru pada tahun-tahun sebelumnya.

Macam Mana Sekolah Nak Sertai Cabaran Ini?

legoland malaysia

Pendaftaran untuk LEGOLAND School Challenge 2024 dibuka sehingga 24 Mei. Pelajar berumur 7 hingga 17 tahun boleh menunjukkan kreativiti mereka dengan batu bata LEGO, membina dunia fantastik yang diilhamkan oleh tema “Dunia Fantasi”.
Pemenang akan diberi pengalaman yang tidak dapat dilupakan di LEGOLAND Malaysia Resort, termasuk bengkel pembinaan LEGO khas yang diketuai oleh pakar LEGO Builders, tiket ke taman tema, taman air dan SEA LIFE Malaysia!

1.Bentuk pasukan 4-8 orang pelajar berumur 7 hingga 17 tahun dan 2 orang guru.

2.Daftar dalam talian sehingga 24 Mei di laman web LEGOLAND Malaysia Resort.

3.Bina ciptaan LEGO anda mengikut tema “Dunia Fantasi”.

4.Serahkan foto, video dan penerangan ciptaan LEGO anda selewat-lewatnya pada 21 Jun untuk layak memenangi hadiah bernilai sehingga RM100,000.

*Guru boleh mencari tutorial berguna, cabaran kreatif dan gambaran di sebalik tabir di Facebook rasmi mereka, Instagram dan TikTok. Selamat berjaya!

Baca juga: “Sampul Nipis, Duit Sikit!”- Mak Ayah Kena Ajar Anak Jangan Hina Jumlah Duit Raya Diberi Orang

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×