Sihat

Khasiat Belimbing Buluh Boleh Melawan Sel Barah, Cuba Petua Rendam Dalam Air Panas Ini

91
SHARES
khasiat belimbing buluh

Sebut sahaja belimbing buluh, pasti kita terbayangkan kelazatan buah yang sering dijadikan menu tradisional di kampung ini bukan? Sangat enak dimakan sebagai ulam dan diletakkan di dalam masak lemak cili api, ternyata banyak lagi khasiat belimbing buluh yang anda kena tahu.

Salah satunya adalah belimbing buluh dikatakan dapat melawan sel barah jika dijadikan sebagai air minuman. Macam mana nak buat? Jom ikuti perkongsian di dalam Tiktok milik @ceqbye.

Baca juga: Guna 5 Bahan Jadikan ‘Jus Hijau’ Dan Amalkan Setiap Hari Boleh Elak Nyanyuk

KHASIAT BELIMBING BULUH, BOLEH BUNUH SEL BARAH!

khasiat belimbing buluh

Tolong sebarkan mesej ini kepada semua orang terdekat dan yang tersayang.

Profesor Dato’ Dr Abdul Wahab ibnu Samri dari Hospital Umm Tentera Darat Makasar mengesahkan bahawa, jika setiap orang yang mendapat maklumat ini dan kemudian menyebarkannya kepada sekurang-kurangnya 10 orang lain, sekurang-kurangnya satu nyawa dapat diselamatkan. Saya telah melaksanakan tugas saya. Saya harap anda juga akan melaksanakan tugas anda, terima kasih.

Belimbing buluh dalam air panas dapat membantu anda. Tidak kira betapa sibuknya anda, anda perlu membaca ini, dan kemudian menyebarkannya kepada rakan dan orang lain. Belimbing buluh boleh membunuh sel barah.

-Potong 2-3 keping nips belimbing buluh dan masukkan ke dalam gelas

-Tuangkan air panas, air akan menjadi beralkali

-Minum setiap hari sekurang-kurangnya sekali. Bagi sesiapa sahaja, ia akan berguna.

Belimbing buluh akan mengeluarkan bahan anti-barah. Ini adalah perkembangan bar dalam dunia perubatan semula jadi, yang berguna dalam merawat barah. Ekstrak belimbing buluh air panas akan mempengaruhi sista dan tumor. Sudah terbukti, dapat
membantu menyembuhkan pelbagai jenis barah.

Menggunakan belimbing buluh dalam merawat barah, ia hanya akan membunuh sel-sel tumor yang ganas. la tidak akan mempengaruhi sel yang sihat. Selain itu, asid amino dan polifenol oksidase dalam belimbing buluh dapat menyeimbangkan tekanan darah tinggi, peredaran darah, mengurangkan pembekuan darah dan dapat mencegah terjadinya trombosis rat dalam.

*Sememangnya belimbing buluh menjadi penyedap makanan dan juga sebagai penawar penyakit. Jadi, boleh pergi cari belimbing buluh sekarang!

Baca juga: Minum Air Bunga Telang Sebelum Sarapan Jadi Penawar Penyakit, Buat Macam INI..

Sumber: Tiktok @ceqbye

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×