Famili

Cara Mudah ‘Transfer Online’ Duit Ke Akaun ASB, Laju & Simple

238
SHARES

ASB merupakan satu tabung unit amanah yang diuruskan oleh ASNB. Kebanyakan ibu bapa memilih ASB sebagai platform untuk menabung di masa hadapan. Cara pembukaan akaun boleh dibuat secara atas talian dan ia lebih memudahkan apabila anda tidak lagi perlu ke kaunter untuk melakukan sebarang kemasukan duit ke akaun. Ikuti perkongsian di bawah, buat online lebih senang dan laju!

Baca juga: Cara Buka Akaun ASBN Online, Tak Payah Ke Kaunter!

CARA MUDAH TRANSFER ONLINE AKAUN ASB, SIMPLE

Macam mana cara mudah nak saving tanpa perlu pergi ke bank atau pejabat pos lagi. Tapi mesti lah buka akaun dulu tauu. Anak 6 bulan ke atas tak silap kakkin dah boleh buka akaun tak silap min RM100 sahaja.

1. Wajib download aplikasi ni dulu baru la boleh online transfer.

2. Dah buka aplikasi tu masuk pasword akan keluar macam ni. Korang hanya klik sahaja. Kalau anak ramai boleh tekan lihat semua dan pilih nak tambah duit dekat anak yang mana.

3 .So kakkin bagi contoh tambah duit dekat abang ngah. Click tambah pelaburan tu

4.Minimum RM100 tau boleh masuk. Max berapa pun boleh tak silap kkkin. Kalau nak masuk RM3k atau 4k ka just tulis terus dekat jumlah tu. Ikut la step kakkin tulis 1 sampai 4 tuu. Senang sahaja.

5. Ini bank-bank tersedia banyak lagi bank bawah tu ikut la korang nak transfer dari bank mana click jaa. Contoh kakkin guna cimb click.

6. Contoh masuk RM100 kan lepas tu tekan sahkan bawah sekali tu.

7. Selepas itu masuk laa macam biasa korang shopping online tu. Nak shopping shoppe tu teringat nak saving.

Dah siap. Senang kan? Semoga bermanfaat dan selamat mencuba,

Sumber: Facebook Nurul Ashikin Che Darus

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×