Asuh

ILMOO, Aplikasi Matematik Paling Mudah Untuk Anak ‘Cintakan’ Nombor & Tanpa Internet

40
SHARES
aplikasi matematik

Matematik bukan subjek yang boleh diminati oleh semua orang. Ada ramai dalam kalangan kita yang tidak sukakan nombor dan memerlukan bantuan dari segi aplikasi moden di dalam telefon pintar setiap kali ingin melakukan pengiraan. Ini juga termasuk aplikasi matematik untuk anak-anak yang masih bersekolah supaya mudah untuk mereka pupuk rasa ‘cinta’ kepada Matematik.

Ternyata, ada satu aplikasi khas Matematik yang dipanggil ILMOO yang sangat sesuai diletakkan dalam telefon bimbit anak-anak. Bukan itu sahaja, menerusi aplikasi ini juga, ia dicipta khas selari dengan silibus mata pelajaran Matematik di sekolah anak anda.

Baca juga: Trend Daftar Nama Anak Tanpa ‘Bin’ Atau ‘Binti’ Katanya Urusan Lagi Mudah…

APLIKASI MATEMATIK UNTUK ANAK YANG SUKAKAN NOMBOR

aplikasi matematik

Saya baru jumpa satu apps belajar matematik yang sangat sangat best! Anak saya darjah 3 suka sangat ‘main aka belajar’ matematik guna aplikasi begini.. serius, tak susah nak suruh dia belajar. Saya tengok apps ni bagus sangat jadi saya pun contact developernya tuan khair, makin kagum saya dibuatnya.

– Aplikasi ini adalah translated version daripada buku teks sekolah, kira semua bab dalam apps ikut buku teks sebiji sebiji.

– Apps ni juga tak perlu guna internet pun, boleh belajar secara offline tanpa internet atau data.. no risk anak go online.

– Algorithm apps juga berubah setiap kali login. Ini bagus, setiap kali anak login soalan akan berubah, baru la mencabar bila soalan berubah-ubahkan..

– Saiz juga sangat kecil barulah tak berat hp kita. Ini kerana apps offline tak perlu guna database, tak perlu connect online dan sebagainya.

– Ada unlimited soalan parent! Satu apps ni je ada unlimited soalan bukan 10,000, bukan 100,000 tapi unlimited. Jadi banyak la latihan yang anak boleh buat.

– Setiap apps telah dibahagi ikut kategori umur anak prasekolah, Darjah 1, Darjah 2, Darjah 3, Darjah 4 sampai Darjah 6..

– Bukan matematik sahaja tapi ada juga apps untuk subjek sains & juga english.. sama dari prasekolah sampai darjah 6..

– Belajar tanpa gangguan.. oleh sebab ini apps berbayar jadi tiada langsung iklan yang tak berfaedah duk popup dekat skrin telefon kita..

aplikasi matematik

Bagi saya anak anak zaman digital sekarang lebih mudah belajar gaya interaktif guna telefon.. Sekarang ni harga satu apps tak sampai RM30 pun, dah la murah harga dia lifetime pulak tu.. sekali bayar boleh guna sampai bila-bila.

Berbaloi baloi.. 10 bintang saya bagi. Ibu ayah semua yang ada anak sekolah rendah boleh la cuba & lihat keberkesanan pada prestasi belajar anak nanti ya. Boleh download ikut jenis telefon anda. Jika telefon android download di Google Play atau klik je link INI.

Jika telefon apple download di Apple App Store atau klik link INI.

Sumber: Mohd Fhais Salim

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×