Asuh

4 Siri Kartun Yang Best Untuk Anak Belajar Baca ABC, Tak Ada Kandungan Merepek!

8
SHARES
channel youtube terbaik

Gajet merupakan antara alatan permainan sampingan yang menjadi kegilaan anak-anak. Ada juga ibu bapa yang tidak menjadikan ia sebagai sampingan malah, keutamaan terutama sekali apabila ingin mengelak anak-anak menangis. Namun, penting juga untuk ibu bapa sediakan channel Youtube terbaik atau di Durioo buat anak-anak yang suka menonton video di dalam gajet supaya tidak sia-sia.

Jadi, berikut merupakan antara 4 siri kartun di laman Youtube atau di Durioo yang sangat sesuai untuk ibu bapa dedahkan anak-anak dengan membaca ABC dari usia semuda 1 tahun.

Baca juga:8 Channel Youtube Yang Bagus Untuk Tontonan Anak, Mak Ayah Pun Suka!

4 CHANNEL YOUTUBE TERBAIK UNTUK ANAK BELAJAR ABC DENGAN HAPPY!

Ish. Kadang belajar ni membosankan, ramai anak tak suka belajar sebab bosan sangat. Mujur ada siri animasi yang best best macam ni, boleh la anak belajar dengan happy..

1. Channel Youtube Terbaik, dapat anugerah : Alphablock

channel youtube terbaik

Belajar membaca guna kaedah phonic, siri alphablock ni dah menang anugerah BAFTA dan di reka khas oleh ‘literacy expert’ untuk bantu kanak-kanak belajar membaca dengan cara yang fun.

2. Little Ammar

channel youtube terbaik

Durioo Original untuk anak kecil bawah 6 tahun, Bukan ABC je tapi anak belajar juga nombor, huruf hijaiyah dan banyak lagi.

3. Brainy bunch

channel youtube terbaik

Siri animasi Brainy Bunch di buat oleh tadika Brainy Bunch & telah menang banyak award dalam festival filem. Selain ABC anak anak juga akan belajar sains, matematik & teknologi.

4. ABC Monster

channel youtube terbaik

ABC Monster ialah siri animasi edukasi yang fokus mengajar tentang abjad dan membaca. Banyak lagu menarik & kisah berepisod yang boleh menarik minat anak untuk belajar.

Semua ini ada di Durioo platform pembelajaran terbaik untuk kanak-kanak Muslim. Daftar 1 akaun, boleh buka di 3 peranti serentak. Tiada masalah, daftar sekali je terus boleh tengok di 3 TV berbeza sekaligus.. RM11 je sebulan, terus dapat akses pada 3,500 video yang best best..

Sumber: Mohd Fhais Salim

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×