Cantik

Nak Kulit Cantik Dan Kekal Lembap Di Bulan Ramadan Nanti? Ikut Cara Ini!

0
reads

Bulan puasa ni merupakan bulan yang paling bermakna bagi umat Islam. Time ni lah semua jenis makanan yang anda susah nak jumpa akan dijual di bazar Ramadan. Selain itu, berpuasa juga menguji kesabaran kita ni!

Dengan cuaca yang panas dan kering, bercampur pula dengan asap-asap di bazar Ramadan dan peluh, kulit anda boleh jadi rosak tanpa anda sedari.

Jangan jadikan puasa sebagai alasan

Betullah masa puasa anda kena menahan diri dari lapar dan dahaga, tapi jangan jadikan ianya sebagai alasan untuk anda mengabaikan kulit anda. Pada waktu malam, anda kena minum banyak air untuk kekal hidrasi untuk keesokkan harinya.

Kulit yang tak sihat boleh menyebabkan badan anda nampak lesu dan tidak bermaya. Tak pasal-pasal nanti orang cop anda sebagai zombi pulak…

Apa bahaya kulit kering ni?

Kalau anda nak tahu, kulit yang kering ni agak bahaya kerana ia boleh mengundang masalah kulit yang lain. Antara bahaya kulit kering ni ialah:

  • Garis-garis dan kedutan akan nampak lebih ketara
  • Perlindungan untuk kulit anda akan menurun
  • Kulit akan jadi lebih sensitif
  • Kulit akan mudah luka dan melecet
  • Mudah dijangkiti kuman dan bakteria

Ha, sebab tu kami sarankan anda untuk sentiasa menjaga kulit pada bulan Ramadan ni. Walaupun tak boleh nak minum air pada waktu siang, anda masih boleh mengekalkan kelembapan kulit tau, jangan risau! Kelembapan kulit anda boleh ditingkatkan dengan menggunakan Johnson’s® Baby Lotion Milk+Oats atau Johnson’s® Baby Lotion Milk+Rice!

2x kelembapan, 2x khasiat sepanjang Ramadan dengan Johnson’s® Baby Lotion!

Bukan hanya kanak-kanak yang boleh guna produk ni tau tapi ibu-ibu atau sesiapa je boleh guna Johnson’s® Baby Lotion Milk+Oats atau Johnson’s® Baby Lotion Milk+Rice ni.

Losyen-losyen ini dirumus khas dengan protein susu dan vitamin penting, yang mengandungi nutrien kaya untuk membantu memberikan khasiat yang lengkap kepada kulit!

Yang kata produk ni untuk kanak-kanak tu semua mitos je tau. Admin dan mak admin sampai sekarang pun masih guna lagi losyen ni.

Dapat kurangkan kulit yang bermasalah sekaligus boleh meningkatkan kelembapan kulit! Supaya lebih anjal dan kekal harum. Losyen Johnson’s® ni boleh berikan anda sebanyak 2 kali kelembapan dan 2 kali khasiat tau, bukan sikit tu.

Kulit anda akan sentiasa tampak segar dan bila kulit anda terasa fresh, nak buat kerja time bulan puasa pun senang je. Tak terasa pun yang anda tengah berpuasa! So anda boleh lah start beli losyen Johnson’s® Baby Lotion Milk+Oats atau Johnson’s® Baby Lotion Milk+Rice ni untuk mak, akak, adik semua orang lah. Sama-sama pelihara kesihatan, sebab dalam kita berpuasa ni, kulit pun kena jaga jugak kan?

Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Johnson’s®!

Yang Popular

To Top