Rakyat

Kemaskini BRIM 2015 Online, Guna Borang e-BR1M

Cara Kemaskini BRIM 2015, Guna Borang e-BR1M Online.

Cara Kemaskini BRIM 2015

Bermula hari ini, 1 Disember 2015, sesiapa yang berkelayakan boleh memohon BRIM 2015.

Boleh rujuk kemaskini BRIM 2015 kami yang terdahulu bermula dari Bajet 2015 yang dibentangkan tempohari.

[mark]PENTING: Tarikh tutup permohonan dan kemaskini BR1M 2015 telah dilanjutkan kepada 31 Januari 2015.[/mark]

Adakah anda penerima BR1M sedia ada?

Jika ya, anda tidak perlu mendaftar sekali lagi. Apa yang perlu dilakukan ialah, anda cuma perlu kemaskini maklumat peribadi termasuk alamat terkini, maklumat ahli keluarga, akaun bank (akaun simpanan atas nama pemohon sahaja) dan juga penama bagi Skim Khairat Kematian (untuk kategori Isi Rumah dan Warga Emas sahaja).

 

Borang kemaskini BRIM 2015

Tidak perlu lagi ke https://ebr1m.hasil.gov.my. Sila terus ke pautan ini: https://ebr1m.hasil.gov.my/DefaultSemakanKeluar.aspx?m=k

borang-cara-kemaskini-brim-2015-br1m

1. Masukkan nombor kad pengenalan seperti tertera dalam MyKad

2. Klik kemaskini permohonan

*Nota: Kemaskini hanya boleh dilakukan oleh sesiapa yang pernah memohon dan menerima bantuan sebelum ini. Bagi yang baru mahu memohon, sila isi borang permohonan BRIM 2015 terlebih dahulu.

 

Manual pengguna untuk kemaskini BRIM 2015 yang rasmi dari LHDN

Manual ini boleh didapati di sini dalam bentuk PDF. Jika tidak mahu download, kami telah buat screenshot seperti di bawah. Cuma ada 8 langkah mudah!

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-1

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-2

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-3

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-4

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-5

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-6

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-7

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-8

Semoga bermanfaat!

Carian Yang Berkaitan:

  • kemaskini brim
  • kemaskini brim 2015 online
  • e brim
  • brim 2015 kemaskini
  • ibrim 2015
  • Kemaskini Brim Online
  • ebrim
  • kemaskini brim menguna email
  • borang kemaskini on line ebrim 2015
  • kemaskin br1m
20 Comments

20 Comments

  1. ieda mardhiah

    December 2, 2014 at 1:00 pm

    as salam…saya nk kemaskini kan borang brim suami tapi x dapat nk baca kod pengesahan…macam mana nak buat ye?…

  2. IEDA MARDHIAH

    December 2, 2014 at 1:31 pm

    SELAMAT PTG……saya terdengar mengenai khairat kematian,bahawa jika penerima BRIM 2014,meninggal dunia…adakah waris penerima layak menuntut khairat kematian penerima?!….

  3. niza

    December 3, 2014 at 1:11 pm

    Macam mana nk kemaskini brim secara online ni…tak bole pon

  4. izwanie

    December 3, 2014 at 9:07 pm

    assalamulaikum sy dah kemaskini tapi xisi pon yg khairat kematian tapi bila nk kemaskini tuk ayah sy xbleh sbb pelu isi khairat kematian adakah disbbkn status ?? bujang atawdah berkahwin

  5. hpmurah2u

    December 4, 2014 at 3:47 pm

    info yang sangat bagus…memang kene apply brimlah macam ni

  6. YUZIA

    December 10, 2014 at 2:35 pm

    Tolong bantu bagaimana nak kemaskini pada org yang menerima br1m,tetapi tidak boleh membuka mana-mana akaun bank.

  7. jue

    December 16, 2014 at 9:41 am

    sya dah kemaskini tapi still x dpat nk semak status…
    sdgkan kmskini scara on9 berjaya…
    bler nk semak sttus gagl…
    kmskini balik…brjya…tp nk semak sttus…still gagal….
    knpa????????
    ad sper2 leh tolong jwb x knpa

  8. JJL

    January 9, 2015 at 5:47 pm

    dah cuba banyak kali tapi tak boleh jugakkk… hadoiiiiiii..hairan betul

  9. r segeran a/l ramasamy

    February 1, 2015 at 11:12 am

    Selepas kemaskini pada bulan disember 2014 sehingga hari tak masuk lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yang Popular

To Top