Sihat

Idea Menu Bekal Diet Untuk Ke Pejabat, Boleh Turun Sampai 25KG!

67
SHARES

Setiap kali diet pasti buntu memikirkan menu makanan yang bersesuaian dan tidak melebihi kalori sehari. Biasanya, makanan diet ini sering dikaitkan dengan makanan sihat dan tidak sesuai dengan citarasa. Justeru, jika anda mahukan menu lebih sedap dan tak bosan, berikut merupakan antara idea bekalan diet boleh dicuba seperti perkongsian Scha Ellcha Lee.

Baca juga: 5 Resepi Diet Berasaskan Roti, Kalori Masih Terkawal

IDEA MENU BEKALAN DIET UNTUK KE PEJABAT, BOLEH TURUN SAMPAI 25KG!

Jom bawa bekal sihat pergi kerja atau keluar ke mana-mana, boleh buat untuk suami dan anak-anak tersayang untuk ke office atau sekolah juga. Tapi ikut portion dan keperluan badan masing-masing la ya. 

Menu ni semua boleh makan untuk breakfast, lunch atau pun dinner. Menu Diet saya loss 25kg+ selama 10 bulan dulu, sampai sekarang maintain je. Dah lebih 9 tahun dah saya amalkan DSSS ni. Ini semua menu breakfast, lunch dan dinner saya. Saya makan 6 kali sehari termasuk snacking.

Segenggam Nasi Basmathi + Ayam Bakar + Sayur Bendi Tumis Pedas Mamischa Version + Red Pitaya (Buah Naga Merah).

Diet adalah disiplin dan usaha yang berterusan. Dari ambil risiko dengan mengambil ubat-ubatan atau supplement yang kita baru nak cuba untuk process penurunan berat badan, kenapa tak ambil keputusan untuk diet secara sihat sahaja? Tanpa perlu ambil risiko dari pengambilan ubat-ubatan. Sayangilah Tubuh badan anda.

Segenggam Nasi Basmathi + Ikan Goreng AF + Terung Berlado Mamischa Version + Ulam Daun Salad + Ulam Kubis Purple.

Japanese Sweet Potatoes + Ikan Grill + Ulam Daun Salad + Ulam Kubis Purple + Sesudu Sambal MamiScha Version. Snacking Kacang Badam (Almond).

Multigrains Bread + Dada Ayam Bakar + Cayenne Pepper + Garlic Spread + Ulam Timun + Buah Nenas.

Segenggam Nasi Basmathi + Telur Mata + Chili Flakes + Ulam Kubis Purple.

Segenggam Nasi Basmathi + Tumis Pedas Dada Ayam Bersama Sayur Sawi Putih MamiScha Version + Ulam Daun Salad.
Snacking Buah Limau.

Segenggam Nasi Perang + Ikan Grill + Sesudu Sambal MamiScha Version + Ulam Daun Salad + Ulam Tomato Cherry + Ulam Peria.

Segenggam Spaghetti + Cajun + Udang Grill + Ulam Daun Salad + Ulam Timun.

Healthy Nasi Goreng Cina MamiScha Version. Segenggam Nasi Parboiled Dimasak Bersama Isi Ayam Dan Sekebun Sayur + Ulam Daun Salad + Ulam Timun + Ulam Tomato + Kubis Purple. Snaking Buah Kiwi.

Segenggam Nasi Parboiled + Ikan Bakar + Sambal Terung MamiScha Version + Ulam Timun + Ulam Tomato.

Segenggam Nasi Perang + Tauhu Berlauk + Ulam Daun Salad + Ulam Timun + Sesudu Sambal MamiScha Version.

Purple Sweet Potato + Ikan Bakar + Ulam Daun Salad + Ulam Tomato Cherry + Sesudu Sambal MamiScha Version. Snacking Edamame.

Wholemeal Bread + Scrambled Eggs + Mayo Kewpie + Ulam Timun + Ulam Daun Salad. Snacking Half Buah Oren + Buah Kiwi.

Miang Pla Pao MamiScha Version. Segenggam Suh Hoon + Ikan Grill + Ulam Daun Salad + Ulam Tomato Cherry + Miang Pla Pao Sos MamiScha Version.

Segenggam Nasi Parboiled + Udang Grill + Ulam Daun Sawi + Ulam Timun + Ulam Tomato + Sesudu Air Asam MamiScha Version.

Segenggam Nasi Perang + Dada Ayam Grill + Sesudu Sambal MamiScha Version + Ulam Daun Selom + Ulam Peria.

Segenggam Nasi Parboiled + Ikan Bakar + Ulam Daun Salad + Ulam Tomato + Sayur Tumis Kacang Botor + Sesudu Sambal MamiScha Version.

Segenggam Nasi Parboiled + Telur Gulung + Kangkung Masak Bening Pedas MamiScha Version.

Segenggam Nasi Perang + Ikan Masak Gulai Bersama Bendi MamiScha Version + Ulam Peria + Ulam Terung Celur.

Pelbagai makanan sihat anda boleh cuba. Mari sama-sama kita amalkan gaya hidup sihat.

Sumber: Facebook Scha Ellcha Lee

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×