Suami Isteri

Doa Pengikat Kasih Sayang Antara Suami Isteri & Keluarga, Amalkan Tiap Hari

7
SHARES
DOA KASIH SAYANG KELUARGA

Elak keluarga berpisah akibat anasir buruk, suami isteri boleh amalkan doa kasih sayang keluarga seperti perkongsian di bawah. Walaupun ayatnya pendek namun ia memberi maksud yang sungguh mendalam dan mampu melindungi keluarga.

Amalkan membaca surah Ali Imran ayat 31 setiap hari dan anda pasti teruja melihat keajaiban kurniaan Allah SWT.

Baca juga: 2 Tanda Amalan Suami Isteri Diterima Allah & Rumah Tangga Dalam RahmatNya…

DOA KASIH SAYANG KELUARGA, ELAK SIHIR PEMISAH

Doa ini arwah mama selalu amalkan pada ayah dari Ecah kecil lagi. Pengikat kasih sayang antara suami isteri dan keluarga.

doa kasih sayang keluarga

Qul in kuntum tuhibbunAllaha fattabi’uni yuhbibkumulLah wa yaghfir lakum zunubakum waallahu ghafu-run rahiim

Maksudnya: “Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutilah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu. Dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.”

Menjengah ke ruangan komen doa ini juga boleh dijadikan sebagai pendinding jika terkena sihir pemisah. Menurut Puan Nur Shakila, tahun ketujuh lepas amal doa yang diberikan oleh ustaz, Allah bagi rezeki kepada suami dan dirinya.

Selain itu, menurut komen Cik Puan Jaa Nasir, doa di atas juga boleh dibaca ketika berjumpa dengan majikan. Ini bertujuan untuk membuatkan hati majikan rasa sejuk.

“Ayat ini boleh juga guna time nak jumpa bos. Kalau darah gemuruh takut kena marah, insyaAllah dilindungi dan sejuk hati bos. Saya pernah amalkan masa kerja dulu berkesan Alhamdulillah, walaupun kita tak ada buat salah tapi kalau jumpa bos mesti ada perasaan berdebar dan gemuruh,” ujarnya.

Untuk lebih berkesan, baca dan tiup di dalam air minuman anak dan suami. Tiup ubun-ubun dan di belakang tengkuk pasangan. InsyaAllah nampak kesannya.

Jom amalkan untuk keluarga bahagia dan harmoni.

Baca juga: Ciri-Ciri Suami Baik Menurut Pandangan Islam, Jangan Pernah Lupa Buat 6 Perkara Ini

Sumber: Facebook Aisha Shukor 

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×