Hebahan

Meraikan Kepintaran Berganda dengan Susu Tumbesaran S-26 GOLD® Dari Wyeth Nutrition

Meraikan Kepintaran Berganda dengan Susu Tumbesaran S-26 GOLD®

Wyeth Nutrition Lancar Susu Formula Tumbersaran S-26 GOLD® Terbaharu

  • Wyeth Nutrition perkenal Susu Tumbesaran S-26 GOLD® baharu dengan tambahan kepada tahap zat DHA, Lutein, dan Kolina.
  • Kelab S-MAMA sentiasa memastikan ahli-ahlinya peka terhadap keperluan si kecil berusia 1 tahun dan ke atas dengan nasihat pemakanan dan faedahnya.

Kuala Lumpur, 16hb Oktober 2015 – Wyeth Nutrition, yang merupakan perintis dalam sains pemakanan dan teman perjalanan keibubapaan telah melancarkan Susu Tumbesaran S-26 GOLD® baharu yang unik, padat dengan tambahan zat DHA, Lutein, dan Kolina. Wyeth Nutrition turut menjemput ahli-ahli setia Kelab S-MAMA untuk sama-sama menyerikan majlis itu.

Sebagai sebahagian daripada sambutan berkenaan, Wyeth Nutrition telah menganjurkan forum pendidikan di bawah kendalian sekumpulan pakar dalam bidang kognitif dan pemakanan. Pakar kardiologi pediatrik, Dr. Azam Mohd Nor dan pakar perunding diet, Indra Balaratnam merupakan ahli panel jemputan yang memberikan ceramah mengenai pemupukan kesihatan fizikal dan pembangunan mental kanak-kanak.

Rumusan Baharu dan Unik dalam Susu Tumbesaran

(L-R) Julie Woon, emcee and forum moderator, Dr. Azam Mohd Nor, Paediatric cardiologist, Indra Balaratnam, Consultant Dietitian, and René Wipperich, Country Business Manager of Wyeth Nutrition (Malaysia) Sdn. Bhd.

(L-R) Julie Woon, emcee and forum moderator, Dr. Azam Mohd Nor, Paediatric cardiologist, Indra Balaratnam, Consultant Dietitian, and René Wipperich, Country Business Manager of Wyeth Nutrition (Malaysia) Sdn. Bhd.

Wyeth Nutrition sudahpun menjadi peneraju kepada pembangunan sains pemakanan kanak-kanak untuk hampir satu abad lamanya. Dan berbekalkan objektif untuk memupuk pertumbuhan, Wyeth Nutrition, selaku peneraju industri, sentiasa mencurahkan usahanya dari aspek saintifik bagi menghasilkan produk pemakanan yang terbaik untuk memupuk pertumbuhan fizikal dan mental.

Justeru, Wyeth Nutrition dengan bangganya melancarkan Susu Tumbesaran S-26 GOLD® yang baharu dan unik bagi si kecil berusia satu tahun dan ke atas. Dengan melipatkaligandakan zat-zat termasuk DHA (lima kali lebih tinggi), Lutein (lebih 40%), dan Kolina (lebih 20%), produk ini telah dibangunkan khusus secara saintifik untuk menyokong visi, pertumbuhan dan pembangunan. Direka khas untuk mengandungi zat-zat penting, kedua-dua S-26 GOLD® PROGRESS® dan S-26 GOLD® PROMISE® adalah dirumuskan dengan SISTEM BIOFAKTOR (BIOFACTORS SYSTEM™) – yang mengandungi DHA, AA, Lutein, Oligofruktos, Kalsium dan Protein.

(Dari Kiri ke Kanan) Dr. Azam Mohd Nor, Paediatric cardiologist, Tan Hien Boon, Trade Sales Director, Wyeth Nutrition (Malaysia) Sdn. Bhd., René Wipperich, Country Business Manager of Wyeth Nutrition (Malaysia) Sdn. Bhd., and Indra Balaratnam, Consultant Dietitian.

(L-R) Dr. Azam Mohd Nor, Paediatric cardiologist, Tan Hien Boon, Trade Sales Director, Wyeth Nutrition (Malaysia) Sdn. Bhd., René Wipperich, Country Business Manager of Wyeth Nutrition (Malaysia) Sdn. Bhd., and Indra Balaratnam, Consultant Dietitian.

Sewaktu majlis pelancaran itu juga, ahli-ahli Kelab S-MAMA Wyeth Nutrition dijemput menyertai satu forum yang dikendalikan barisan panel pakar di mana mereka telah menyampaikan ceramah mengenai kepentingan menyokong perjalanan seorang kanak-kanak ke arah tumbesaran yang sihat.

Forum tersebut padat dengan limpahan maklumat dan petua bagaimana untuk mengekalkan kemajuan pertumbuhan anak-anak mereka melalui pembentukan tiga aspek Kepintaran Berganda iaitu (Kepintaran Badan, Kepintaran Otak dan Kepintaran Keperibadian). Menjelang penghujungnya, ibu-ibu Kelab S-MAMA Club telah dibawa menghadiri bengkel pemakanan bersama Indra. Si kecil lazimnya meminum susu dengan cara konvensional iaitu melalui botol, namun Indra telah menunjukkan beberapa kaedah lain yang memastikan si kecil mendapatkan zat harian yang mencukupi.

Kelab Ibu S-MAMA Diganjari

Sebagai ahli Kelab Ibu S-MAMA, terdapat banyak faedah untuk dinikmati dan yang istimewanya, bentuk ganjarannya adalah sesuai untuk seisi keluarga.

“Kami juga sentiasa mengikhtiarkan jalan untuk membantu ibu-ibu Kelab S-MAMA dalam membekalkan khasiat yang secukupnya bagi anak-anak mereka,” kata René Wipperich, Pengurus Perniagaan Negara, Wyeth Nutrition (Malaysia) Sdn. Bhd.

Selain menjadi kelab keibu-bapaan yang menawarkan ganjaran, satu talian bebas tol juga disediakan untuk golongan ibu yang menagih nasihat pemakanan dan kesihatan untuk ibu mengandung. Selaku kelab keibu-bapaan yang teraktif di Malaysia, laman Facebook Wyeth Nutrition memiliki rangkaian pengikut yang luas sekaligus menjadikan ia sebagai antara komuniti keibu-bapaan tempatan dalam talian yang paling tumbuh pesat.

Untuk keterangan lanjut petua keibu-bapaan dan berhubung produk Wyeth Nutrition, sila layari https://www.wyethnutrition.com.my/ atau hubungi talian khidmat pelanggan di 1-800-88-5526. Sertai mereka di laman Facebook untuk mengetahui keistimewaan dan faedah eksklusif Kelab S-MAMA Club.

[infobox title=’Mengenai Wyeth Nutrition’]

wyeth-nutrition-logo-malaysia

Wyeth Nutrition merupakan sebahagian daripada Nestlé S.A.. Wyeth Nutrition membangunkan produk-produk pemakanan berkualiti tinggi yang berasaskan sains bagi memenuhi keperluan golongan si kecil serta ibu mengandung dan yang sedang menyusu.

Sebagai perintis dalam sains pemakanan kanak-kanak, ia telah menjadi misi kami untuk membekalkan pemakanan terbaik bagi kesejahteraan masa depan. Untuk selama hampir satu abad, Wyeth Nutrition telah memanfaatkan sepenuhnya ketelitian klinikal, penyelidikan saintifik, pembuatan berkualiti dunia dan taraf keselamatan produk.

Kami menyediakan penyelesaian terbaik berasaskan sains yang berupaya menyakinkan ibu-bapa dalam pembekalan khasiat kepada anak-anak mereka, sekaligus menuju ke masa depan yang lebih sihat.[/infobox]

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×