Famili

[VIDEO] Apa Jadi Misi Balik Kampung Beraya Tahun Ni?

5
SHARES

Raya dah nak dekat, mesti ibu-bapa dah mula resah sebab nak bawa anak-anak pulang ke kampung. Bukan apa, ada yag tidak selesa lah, tidak suka bergaul lah, lepastu suka buat hal sendiri saja.

Kadang-kadang tu ada saja alasan yang diberi bila diajak beraya di kampung. Haih….

Biasalah, generasi sekarang kan lebih tertarik dengan hiburan digital seperti permainan video, media sosial, atau hiburan dalam talian yang tidak tersedia di kampung. Jadi, itu merupakan satu cabaran dan kesukaran buat mereka bila berada di kampung.

Tapi, anda tahu tak, ada cara yang mudah nak bagi mereka tertarik dan mudah untuk mereka menyesuaikan diri. Nak tahu macam mana? Anda wajib layan episod 1 Mini Series dari LifeBuoy ini!

“Ibu let’s go home, taknak duk sini! ” Apa pula drama nya ni?

Ha! Anda pernah tak alami situasi seperti ini? Bila balik kampung, mesti anak-anak kurang senang hanya disebabkan mereka tidak selesa kerana panas dan berasa bosan.

Jadi, dalam hal seperti ini, ibu-bapa lah perlu memainkan peranan penting dalam menyesuaikan anak-anak ketika berada di kampung.

Mandi dan segarkan badan dulu, pasti akan rasa selesa!

Apa yang anda perlu lakukan bila tiba sahaja di kampung adalah, beri ruang dan masa untuk mereka segarkan badan terlebih dahulu.

Salah satunya adalah dengan mandi menggunakan Lifebuoy Lemon Fresh. Selain memberikan aroma yang segar, ia juga memberikan perlindungan kuman 10 kali ganda dan kesegaran yang berkekalan selama 12 jam!

Memang mengujakan jika anda gunakan waktu musim panas begini. Barulah anak-anak lebih seronok dan selesa untuk habiskan masa beraya di kampung!

Bukan kata anak-anak, kita yang dewasa ni pun, jadi lebih sihat segar dan selesa tau untuk beribadah. Lagi-lagi bila hari-hari terakhir bulan Ramadan ini.

Ha…sekejap! Apa yang sedang berlaku dengan Danish tadi itu ya? Kenapa ibu bapa Danish menjerit?

Kalau anda nak tahu apa kisah dan kesudahannya, tunggu episod kedua nanti untuk ketahui lebih lanjut!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×