Suami Isteri

Semua Benda Isteri Tak Bagi Buat, Inilah Sebab Toleransi Antara Suami Isteri Sangat Penting

83
SHARES

Hubungan suami isteri yang seimbang sangat penting untuk menjamin keharmonian institusi rumahtangga. Kalau ada yang perlu ditegur, haruslah ditegur dari peringkat awal. Namun, ramai dalam kalangan masyarakat kita yang lebih suka untuk menengking dan mempersoalkan segala perlakuan suami atau isteri berbanding bertanya dan berbincang.

TIPS MUDAH UNTUK ANDA MUDAH ‘NGAM’ DENGAN PASANGAN

http://exlovebackmantras.com/

1. Terima si dia dengan seadanya. Kalau salah satu pasangan tu boleh menerima segala keburukan dan kebaikan pasangannya, mengapa tidak anda?

2. Jangan selalu salah faham. Salah satu kunci kejayaan sesebuah perhubungan itu adalah kerana cara kominikasi yang baik. Elakkan selalu salah fahan dengan pasangan. Jika anda ragu-ragu, eloklah bertanya secara elok dan jangan marah-marah ya.

www.jw.org

3. Beri ruang untuk diri masing-masing. Maksudnya, anda sebagai suami isteri tidak seharusnya perlu ‘berkepit’ 24 jam. Beri ruang untuk masing-masing disini bermaksud pastikan anda ada ruang untuk melakukan perkara yang anda suka seperti suami suka bersukan, biarlah si suami pergi bersukan dan si isteri juga melakukan aktiviti tersendiri.

PERKONGSIAN UNTUK ANDA TOLERANSI DENGAN ISTERI

http://www.india.com/

Isteri saya kadang- kadang pergi GYM. Saya izinkan. Saya kata jangan cepat- cepat nak balik. Jangan risau, abang akan beli makanan. Saya tak bebankan dia dengan memasak setiap hari. Isteri saya kadang- kadang pergi Jogging atau Shopping dengan kawan- kawan. Saya izinkan. Saya kata jangan cepat- cepat nak balik. Ambil masa untuk diri sendiri. Kadangkala saya beri duit.

Shoppinglah apa yang awak mahu. Kalau dia tak guna duit itu- duit tu jadi milik dia, saya tak mintak balik. Isteri saya kadangkala nak tidur rumah mak ayah dia. Saya izinkan. Kadangkala sampai dua hari. Saya beri ruang dan masa untuk dia bersama keluarga. Saya kata jangan cepat- cepat nak balik. Jangan risau abang akan beli makanan sendiri. Saya tak nak bebankan dia. Apabila saya nak lepak dengan kawan- kawan, saya beritahu isteri. Dia izinkan. Kalau saya lepak sebelah malam, saya akan cuba pulang awal. Kalau saya hendak lepak hingga pagi, awal- awal petang saya dah beli makanan siap- siap dan cadangkan isteri tidur rumah mak dan ayah dia.

http://www.dailymail.co.uk/

Saya minat motor. Apabila saya hendak menyertai konvoi, isteri saya akan bersiap untuk balik rumah mertua. Konvoi biasa dua- tiga hari. Hidup ini penuh toleransi. Kita perlu rancang supaya semua orang hidup dengan senyuman. Setiap orang mempunyai minat masing- masing. Yang paling penting jangan mengabaikan.

Anda bagaimana? Semua bini tak bagi? Sebab anda sendiri tidak memberi.

Sumber : Hayat Muhamad

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×