Inspirasi

Rahsia Wanita Ini Berjaya Menabung RM13,000 Sejak Tahu Hamil

Menabung sudah semestinya merupakan amalan yang sangat bagus. Terutamanya bagi anda yang sedang hamil dan bakal melahirkan anak. Maklumlah apabila sudah ada simpanan, senang untuk kita nak beli barangan kepeluan bayi dan boleh juga membantu suami untuk membayar bil rawatan hospital nanti. Seperti apa yang dikongsikan oleh ibu ini dimana beliau sudah memulakan simpanan sejak enam bulan lepas sebanyak RM50 sehari!

MENABUNG UNTUK MASA HADAPAN

Yes yes! Menabung! I orang paling gila menabung dari kecik lagi rasanya tak duit syiling 20 sen duit syiling 50 sen! For those nak tahu apa Wany aim semua Wany buat tabung, contoh:

•bayar muka kereta

•down payment rumah

•buka kedai pagi daisy

•travel

•shopping (barang-barang branded sikit) (Apa yang Wany aim dah cukup barulah Wany realisasikan so that tak payah semua benda hentam loan or kita akan rasa tak terbeban dengan banyak benda)

Since sedar diri business ada up and down, so kena ada perasaan boleh ke tak ke boleh ?? YES!!! BOLEH! (Ikut kemampuan)

And now for my baby day 1 Wany tahu Wany preggy, Wany buat tabung RM 50 per day, tak campur dengan duit tabung business. Kadang-kadang daddy masukkan tapi dalam hati berkobar-kobar jangan skip menabung sebab nak tengok result! Alhamdulillah harini keluarkan dari vase pineapple kecil comel tu tak sangka banyak juga! Sumbat-sumbat sampai padat sebab kalau bekas besar dan nampak mesti sibuk nak gunakan untuk banyak benda!

Before dapat baby pun dah simpan sikit-sikit tapi we all decided guna untuk beli barang baby and untuk bersalin di hospital swasta (mudah mudahan ada rezeki kalau gov pun tak kisah janji selamat). Menabung pun ajar diri jadi disiplin and sabar, harap anak mommy nanti pandai menabung, sikit-sikit pun takpe. Janji ada nampak hasil. Agak-agak berapa total menabung selama almost 6-7 bulan ni?

TOTAL MENABUNG 6BULAN (RM13,600) omg mommy you did it! Boleh masukkan dalam buku baby.

Sumber : Wany Zabry

Yang Popular

To Top