Dapur

Cara Atasi Masalah Perut Kembung Orang Dewasa Ikut Petua Orang Arab, Menjadi!

22
SHARES

Bila perut selalu kembung, memang akan rasa tidak selesa dan selera makan pun berkurangan. Sudah pelbagai cara digunakan bagi menghilangkan rasa kembung perut tetapi masih sama. Sampai keras perut dibuatnya!

Namun, ada satu perkongsian di laman Facebook tentang cara atasi masalah perut kembung untuk orang dewasa ikut petua orang arab iaitu menggunakan serbuk jintan. Memang menjadi petua yang digunakan ini, jom cuba!

Baca juga: Cara Simpan Buah Limau Kasturi, Boleh Tahan Berbulan-Bulan!

CARA ATASI MASALAH PERUT KEMBUNG UNTUK ORANG DEWASA GUNA SERBUK JINTAN

Petua perut kembung orang dewasa. Pernah tak kena bloated stomach sampai makan gaviscon dan ubat gastric pun tak jalan. Asyik nak muntah dan perut keras macam batu?

Ni my husband bagitau petua yang orang arab selalu guna kalau ada masalah perut kembung.

1. 1 cawan air

2. 1 sudu besar serbuk cumin @ jintan putih

3. Masak selama 5 minit, tapis airnya.

4. Perah lemon before minum.

After that sure perut akan lembut dan tak rasa keras dah… Cubalah! Cumin memang elok untuk perut.

Sumber: Emma Wan Noordin

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×