Rakyat

Kanak-Kanak Positif Dadah Makin Pulih, Dibenarkan Pulang Ke Rumah

28
SHARES

Sebelum ini, Malaysia telah digemparkan dengan berita seorang kanak-kanak lelaki kritikal akibat terdapat kandungan dadah dalam badan, dilaporkan kini semakin pulih oleh Harian Metro pada semalam.

“Sudah seminggu anak dibenarkan pulang ke rumah dan alhamdulillah keadaannya semakin pulih,” kata ibu kepada kanak-kanak lelaki yang kritikal kerana terdapat kandungan dadah dalam badan, baru-baru ini.

Baca juga: Marahkan Isteri, Lelaki Mengamuk Habis Pondok Dibakar…

KANAK-KANAK POSITIF DADAH MAKIN PULIH, DIBENARKAN PULANG KE RUMAH

Wanita berkenaan berkata, anaknya, kini sudah mampu bergerak seperti biasa namun belum dapat berjalan dengan normal memandangkan kanak-kanak itu juga berstatus orang kurang upaya (OKU).

“Sebaik tiub untuk bekalkan susu di hidungnya boleh ditanggalkan selepas dia mampu makan seperti biasa, anak saya dibenarkan pulang ke rumah.

“Hanya Allah sahaja tahu betapa leganya saya kerana selain keadaan anak semakin pulih, kami juga dapat menyambut Aidiladha di rumah.

“Anak juga sudah dapat makan minum seperti biasa tapi pergerakannya dilihat masih perlahan tambahan pula dia memang baru dapat berjalan kerana masalah kesihatan sejak lahir,” katanya ketika dihubungi Harian Metro di sini, semalam.

Ketika ditanya sama ada sudah memaafkan atau tidak saudaranya yang kini sedang menjalani hukuman di penjara, wanita itu enggan menjawab sebaliknya memberitahu dia belum dapat melupakan kejadian yang menimpa anaknya.

Gambar hiasan: VeryWellMind

Dalam kejadian 18 Jun lalu, kanak-kanak berusia empat tahun yang berasal dari Kampung Sri Bintang, Dabong, di sini, kritikal selepas dikesan terdapat methampethamine dalam badannya ketika di bawah jagaan seorang saudaranya.

Dia dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) hampir tiga minggu.

Sepanjang anaknya menerima rawatan di hospital, dia yang menghidap kanser payu dara tahap akhir berkata, dia menguruskan mangsa berseorangan walau diri sendiri menanggung kesakitan.

“Saya kini semakin kerap berasa sakit di bahagian dada dan terpaksa bergantung kepada ubat yang perlu diambil setiap hari.

“Walau apa sekalipun, saya perlu menguruskan anak dan kami juga menumpang orang tua yang sudah uzur dan hanya menyara hidup dengan menoreh getah,” katanya.

Sumber: Harian Metro

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×