Hebahan

Kafein Alpecin Boleh Dikesan di Akar Rambut

1
SHARES

Kesan bahan aktif kafein dalam syampu terhadap ujian peningkatan prestasi atau ujian ‘dadah’ untuk para atlet.

KUALA LUMPUR, 5 Ogos 2015 – Kafein merupakan perangsang sistem saraf pusat yang meningkatkan pengeluaran adrenalin dan kecerdasan mental, digunakan oleh ramai atlet untuk melawan rasa mengantuk, meningkatkan daya tahan, dan meningkatkan bina badan.

Walaupun Kafein telah dibuang dari senarai World Anti-Doping Agency (WADA) sebagai bahan terlarang pada tahun 2004, ia terus dipantau untuk memastikan tiada penyalahgunaan berlaku. Syampu Kafein Alpecin merupakan keluaran syarikat Jerman yang aktif menjalankan kajian terhadap kesan keatas kesihatan pengguna.

Oleh kerana Syampu Kafein Alpecin mengandungi dos kefein yang tinggi, Dr Kurt Wolff memutuskan untuk memasukkan amaran pada setiap botol bagi memaklumkan para atlet yang Alpecin Kafein boleh dikesan dalam folikel rambut. Menurut Pengarah Urusan Eduard R. Dörrenberg, “Amaran itu berfungsi sebagai langkah berjaga-jaga untuk memberitahu atlet terlebih dahulu dan untuk mengelakkan kejutan atau akibat yang buruk.”

Kafein meningkatkan pertumbuhan rambut

Syampu Kafein Alpecin, merupakan shampoo anti kehilangan rambut jenama ternama Jerman. Ia menggunakan kafein yang tinggi dan kompleks hasil formula bahan aktif yang diperolehi daripada kafein, zink dan niasin.

Syampu ini mendapat sokongan dari kajian dari Pusat Penyelidikan Cosmetological Itali dan dermatologi Jerman, yang mana telah membuktikan bahawa ia secara ketara melambatkan kehilangan rambut dengan mengimbangi kesan kerosakan pada akar rambut.

Kafein Alpecin berkesan memberi tenaga kepada akar lemah dan tidak bermaya melalui kafein yang boleh dicapai dalam hanya dua minit; masa yang diperlukan untuk kafein untuk menembusi sepenuhnya ke dalam akar.

Dr. Adolf Klenk, Ketua Dr Kurt Wolff R & D menyatakan, “Kafein bukan sahaja melambatkan perkembangan akar individu yang secara semula jadi yang cenderung untuk penipisan, tetapi ia juga melindungi akar rambut daripada kehilangan rambut atas factor keturunan di kalangan lelaki dan memudahkan pertumbuhan rambut secara keseluruhan.

Faktor keturunan, merupakan masalah kehilangan yang paling lazim di kalangan lelaki, mempengaruhi berjuta-juta orang di seluruh dunia. Ianya merupakan sensitivity yang diwarisi daripada dihydrotestosterone (DHT, yang oleh-produk testosteron), yang menjadikan rambut yang lebih halus, rambut gugur dan akhirnya kulit kepala yang botak.

Bahan aktif kafein di dalam syampu Kafein Alpecin ini dapat menembusi jauh ke dalam akar rambut, dengan itu melindungi rambut daripada kesan negatif testosteron dan keguguran rambut pra-matang.

Di Malaysia, Alpecin Kafein Syampu, boleh didapati secara eksklusif di semua cawangan Guardian di seluruh negara.

[infobox title=’Tentang Alpecin’]

alpecin-logo-small

Pada tahun 1930, Dr. Ogos Wolff dan Prof. Dr. C. Bruck mencipta Alpecin, cosmoceutical tonik pertama untuk rambut dan kulit kepala. Ia digabungkan dari bahan-bahan terbaik dan berkesan untuk kesihatan kulit kepala dalam satu formula kedokteran yang unik, dalam kategori rambut tonik dan produk kehilangan anti-rambut.

Jenama nama Alpecin berasal daripada perkataan Latin alopecia (rambut gugur). Hari ini, Alpecin diiktiraf di antara jenama terbaik Jerman. Ia adalah pemimpin pasaran dalam kategori anti kehilangan rambut (syampu dan tonik) di Jerman, Austria, Great Britain dan Switzerland

* * Sumber: Nielsen Jerman, Austria GB, Swisse: Anggaran, Kategori tidak ditakrifkan oleh syarikat penyelidikan pasaran

[/infobox]

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×