Deko & Hias

Jom Cuba 11 Idea Simpan Dan Susun Barang Keperluan Rumah Ini Supaya Nampak Kemas!

548
SHARES

“Adoii, susah betul lah nak cari barang bila dah bersepah ni. Macam mana nak susun supaya mudah eh?”

Keadaan rumah yang kemas dan barang yang tersusun rapi pasti menjadi idaman setiap wanita khususnya para ibu. Namun, dengan jadual kerja yang padat, sudah pastinya perkara ini agak mustahil untuk dilakukan. Namun begitu, anda boleh mula menyusun atur barang di dalam rumah supaya lebih kemas dan mudah untuk dicari. Jom kita tengok contoh di bawah!

25 Tips Dan Idea Simpan Barang Supaya Mudah Cari dan Nampak Sangat Organized

Kak Zaza berangan jer dulu. Nanti dah ada rumah sendiri, boleh la pasang kabibet, almari dan wardrobe build in. Nak pasang berpuluh2 laci supaya senang nak simpan barang.

Senang la nak susun pakaian suami, anak, pakaian mem besar, shawl terbang, pinggan mangkuk, toiletteries, stok makanan, kasut, barang letrik, barang bertukang, macam2 lagi lah.

1. Senduk pun kena susun dengan cantik

2. Barang masak dalam peti sejuk tersusun rapi

3. Barang keperluan tandas

4. Tuala semua tersusun rapi

5.

6. Sudu dan garfu perlu disusun berasingan supaya lebih mudah

7.

8. Boleh beli penyangkut seluar ini supaya kelihatan lebih kemas

9.

10. Baju anak-anak disusun rapi

11. Segala keperluan mencuci pun diletak di tempat khas

*Kemas dan cantik kan? Walaupun perkara ini mungkin sukar dilakukan dan memerlukan masa yang lama untuk menyusunnya, bila dah siap pasti akan memudahkan anda untuk mengambil barang keperluan. Tak perlu pening-pening lagi dekat mana nak cari barang anda!

Sumber: Noor Hafiza Mohamad

Most Popular

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia

To Top