Famili

Isu ‘Buat Bodoh-Bodoh’, Prof Muhaya Tampil Beri Penjelasan

55
SHARES

Panas di laman media sosial membahaskan isu penyampaian pakar mata dan motivator terkenal Prof Dr Muhaya dimana beliau dikatakan ‘mempersoalkan’ dan menyuruh kaum wanita ‘buat bodoh-bodoh’ supaya proses mendapat jodoh lebih cepat. Ini menimbulkan pelbagai reaksi dimana ada yang menentang dan ada juga yang berpendapat bahawa ada maksud di sebalik penyampaian Prof tersebut.

Jadi, hari ini Prof Muhaya tampil dan membuat penjelasan mohon maaf di laman Facebook beliau.

Artikel berkaitan: “Orang Lelaki Suka Perempuan Lemah Lembut, Biar Bodoh-Bodoh Sikit”

PENJELASAN ISU ‘BUAT BODOH-BODOH’

Assalamualaikum anak-anak bonda dan semua yang memberi maklumbalas berhubung potongan klip ‘buat bodoh-bodoh’ yang tular semalam.

Untuk makluman, hantaran klip 56 saat tersebut adalah petikan dari live di FB Page Prof Muhaya dan Youtube Prof Muhaya TV berdurasi 45 minit yang diterbitkan pada 6 Feb 2021 jam 6 petang bertajuk “ANTARA CINTA DAN CITA-CITA”.
Siaran live Bonda tersebut adalah sebenarnya bagi menjawab persoalan KK Talib dan komen-komen dari FB, berkaitan wanita yang dalam dilema, antara mengejar kerjaya, cinta serta keluarga.

‘INI ADALAH VIDEO LAMA’

Secara teknikalnya, ini adalah video lama. Bagaimanapun Bonda faham klip yang telah disunting kepada 56 saat ini, telah menimbulkan pelbagai reaksi kurang senang dalam kalangan masyarakat, terutamanya kaum wanita, sehingga menimbulkan persoalan, perbalahan dan sangkaan.

Bonda mengambil tanggungjawab untuk memohon maaf atas salah faham yang timbul dan ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada semua yang ambil berat termasuk pihak media, rakan-rakan dan keluarga yang mengambil inisiatif tabayyun, atau bertanya akan perkara sebenarnya kepada Bonda mahupun team Bonda.
Kepada pihak media juga, sangat baik budi akhlaknya sehingga kini menanti statement Bonda, maka Bonda tampil membuat penjelasan ini. Terima kasih kerana sabar ya.

Sebenarnya buat yang mahu mendapatkan penjelasan lanjut, semua jawapan terkandung di pautan youtube Prof Muhaya TV bertajuk CINTA & CITA-CITA (swipe up story untuk tonton video penuh)

Bonda juga seorang wanita, isteri, ibu dan nenek yang berkerjaya dan semestinya sentiasa mendukung, mendoakan wanita semua berjaya ke puncak tertinggi, berbahagia dunia akhirat dan mendapat redha Allah.
Atas salah faham ini, Bonda ingin hadiahkan nota ringkas live CINTA & CITA-CITA (di youtube) sebagai rujukan bagi menjawab segala persoalan yang timbul.

Terima kasih, Bonda sayang semua tanpa syarat.

Sumber: Prof Dr Muhaya

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×