Famili

Jangan Silap, Ini Punca Anak Alami Ekzema Yang Anda Sering Terlepas Pandang

Abang, kulit anak kita ni nampak lain macam la.” Haa.. Jangan buat tak peduli bila isteri cakap macam tu. Mesti ada yang tak kena pada anak anda. Tengok betul-betul kulit anak anda sekarang. Tolong check, takut mereka nangis tak berhenti.

Ada tak antara keluarga atau kawan-kawan anda yang anak mereka ada ruam kering dan berkerak? Sangat membimbangkan. Kalau tak ada angin bertiup, takkan pokok bergoyang. Memang sah kena Ekzema! 😭

Kena tahu tentang Ekzema, jangan ambil mudah!

Untuk pengetahuan anda, Ekzema ni sejenis penyakit yang dapat dikesan melalui perubahan pada kulit. Kulit jadi kemerahan, kering, mengelupas, bersisik dan kadangkala mempunyai cecair meleleh keluar. Takutnya! 😰

Lebih kurang 20% kanak-kanak cenderung untuk terkena Ekzema ni. Penyakit ni membuatkan si manja meragam dan susah untuk tidur lena. Mereka berasa sangat tak selesa. 😣 Dan setakat ni masih tiada ubat untuk hilangkannya.

Ekzema biasa terjadi pada kanak-kanak berusia seawal sebulan hingga 6 tahun. Kulit si manja jadi gatal dan menyebabkan mereka menggaru. Akhirnya Ekzema jadi lebih teruk, sama ada berdarah atau terkena jangkitan kuman. Bahaya! 😵

Punca Ekzema? Tidak dikenal pasti.

Paling menyedihkan, punca sebenar Ekzema masih tidak dapat dikenalpasti. Boleh dikatakan, Ekzema ni sebagai tindak balas sistem imunisasi yang terlalu aktif terhadap sesuatu bendasing. Kemudian, ia menjadi alahan kepada bayi. Hurm..

Ini antara sebab Ekzema mungkin terjadi pada si manja. Kena berjaga-jaga lepas ni. 🤔

1) Ibu bapa ada sejarah menghidapi Ekzema

Jaga-jaga kalau anda sendiri mempunyai sejarah penyakit Ekzema, alahan teruk atau asma. Sebab Ekzema kerap ditemui pada bayi yang ibubapanya ada sejarah penyakit tersebut. Kena siap sedia dari segi fizikal dan mental okay?

2) Tak tahan cuaca panas atau sejuk!

Ibu bapa selalu tak perasan tentang ni. Sesetengah kulit bayi jadi merah dan gatal bila tersentuh permukaan kasar atau kesat. Ada juga yang dinaiki ruam apabila terdedah pada keadaan panas atau sejuk. Bulu binatang, habuk dan debunga juga boleh menyebabkan kegatalan.

3) Alamak, tangan bayi terkena cincin ibu pula

Bayi juga mungkin terkena ekzema apabila bersentuhan dengan saki baki bahan kimia. Contohnya bahan kimia dalam sabun badan, sabun basuh baju dan pelembut fabrik. Ada juga bayi yang alah pada logam seperti emas atau perak. Untuk para ibu yang pakai cincin tu, hati-hati ya.

Bila difikirkan semula, memang risau. Dahlah tak ada ubat, punca pun tak dikenal pasti. Nak bawa bayi ke klinik, tak mampu tanggung kos. Kena kerja lagi. Takkan nak ambil cuti sahaja memanjang. Tak apa, kami ada penyelesaian untuk anda! 😎

Melegakan kegatalan, sapu sahaja Ezerra Cream pada anak anda

Ezerra Cream berfungsi untuk melegakan kegatalan dan melembabkan kulit secara serentak. Jangan teragak-agak untuk menggunakannya. Sebab produk ni terbukti selamat untuk bayi pada usia 2 minggu. Serius tak tipu. Hasilnya sangat puas hati. 😘

Formula unik Ezerra Cream terbukti berkesan dalam melegakan kegatalan dan kemerahan. Stimu-tex AS membantu melegakan kegatalan dan kemerahan. Manakala Saccharide Isomerate membantu menyembuhkan kulit dengan pelembapan intensif. Fuh!

Kalau anak anda sudah terkena Ekzema, boleh cuba pakai Ezerra Cream pada badannya. Produk ni akan buat si manja jadi lebih selesa. Tak adalah mereka asyik gatal tangan nak menggaru sahaja. Yang penting, anak boleh tidur lena. Betul tak? 🤗

Nak tahu tak? Sebenarnya ada hadiah menarik nak bagi untuk anda ni tau. 🎁 Eee, syoknya!

Dapatkan Ezerra Sample Kit, hadiah menarik untuk anda!

Siapa tak nak hadiah? Semua orang pun nak! Paling menarik, ada pemberian hadiah iaitu Ezerra Sample Kit untuk anda sebagai pengguna baru Ezerra Cream. Kena cepat dapatkan segera sebab stok terhad. Siapa cepat, dialah yang dapat! (klik sini kalau nak Ezerra Sample Kit)

Kalau nak info lanjut tentang Ezerra Cream, boleh klik mana-mana link kat bawah ni.

Ezerra Cream
Website: http://ezerramalaysia.com
Facebook: http://facebook.com/ezerramalaysia

Dapatkan Ezerra Cream untuk melegakan kegatalan, kemerahan dan lain-lain pada anak anda. Si manja pun tak meragam. Anda pun boleh tidur lena bersama si manja. Wee.. 💃

Yang Popular

To Top