Kini Trending

Ibu Terkejut Dengar Bunyi Meletup, Rupanya Anak Kena Hempap Peti Ais!

152
SHARES

Hari penting dan bermakna untuk seorang insan bergelar ibu bertukar tragedi apabila kejadiaan tidak diingini berlaku dengan sekelip mata. Menurut perkongsian ibu bernama Allief Hayat di laman Facebooknya, pada hari kejadiaan merupakan tarikh kelahiran dan mahu menyambutnya bersama anak-anak tersayang namun lain pula yang jadi….

Baca juga: Remaja Jumpa Peti Besi Berusia 22 Tahun Dalam Sungai, Penuh Berisi Duit!

IBU TERKEJUT DENGAR BUNYI MELETUP, RUPANYA ANAK KENA HEMPAP PETI AIS

Ibu itu memberitahu dia menerima sebiji kek daripada rakannya dan menyimpanya di dalam peti sejuk. Setelah itu, dia mengambil keputusan untuk menyiapkan anak-anak sebelum menyambut tarikh penting itu bersama-sama.

Tanggal 10.01.2022 dapat suprise hari jadi dari sahabat asbab birthday saya hari ni tapi tak jangka nak jadi tragedi pula. Lepas sahaja dapat kek suprise tu terus simpan dalam peti sejuk.  

Walaubagaimanapun, sedang asyik dia menyiapkan anak nombor lima, tiba-tiba satu bunyi pecah dan meletup dengan kuat. Apabila dia bergegas ke dapur, dia terkejut melihat freezer meniaga bersaiz besar jatuh menghempap anak nombor tiga dan empat.

Siap mandi-mandikan lima orang anak dengan harapan siap cantik-cantik dan boleh pokok kek sama-sama ,tengah dok pakaikan baju pampers anak nombor lima ,anak nombor empat senyap sebab ingat tengah leka main, terdengar bungi yang kuat pecah dan seolah meletup.

Kedua-dua mereka tidak mengalami sebarang kecederaan serius kerana rak pinggan yang berada di dapur. Jelasnya, kedua-dua mereka begitu teruja mahu melihat kek hingga bertindak memanjat freezer tersebut tetapi malang tidak berbau, lain pula yang jadi. Alahai….

Tanpa fikir panjaang terus berlari ke dapur rupanya freezer meniaga yang besar jatuh, anak no 3 dan no 4 bawah pintu freezer tu. Meraung menjerit tarik anak-anak sebb ingat kena hempap, Alhamdulillah asbab rak pinggan sebelah peti sejuk rosak tu penyelamaat dari freezer tu jatuh hempap anak-anak.  

Masing-masing muka pucat lesi tak berdarah, saya hampir kena heart attack. Terus tarik anak-anak peluk periksa luka ke apa ke, Alhamdulillah cuma terkejut. Panggil anak yang sulung dan angah tanya kenapa, apa jadi, along kata adik-adik panjat peti sejuk nak ambil nak tengok kek ibu. 

Allahu anak, dorang jarang sangat dapat makan kek, sanggup panjat peti sejuk yang mega besar tu, syukur Allah selamatkan anak-anak. Kalau tak mungkin…. Pengajaran untuk saya sendiri ibu anak lima orang. 

Sumber: Facebook Allief Hayat

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×