Asuh

[VIDEO] Ibu Ini Kongsi Betapa Mudahnya Buat ‘Instant Meal’ Bayi Ketika Travel

21
SHARES

Apabila bayi sudah berusia 6 bulan dan keatas, inilah masanya untuk si ibu bereksperimen dengan jenis makanan apa yang sesuai dengan si manja. Bukan sahaja di rumah, pemakanan yang betul dan sihat amatlah juga penting apabila anda berada di luar atau pergi melancong bersama si kecil. Makanan yang macam mana lebih sesuai? Ada atau tidak cara yang lebih mudah untuk si kecil tetap dapat menerima khasiat dari makanan yang dimakan walaupun ketika pergi melancong?

Kalau nak tahu, terdapat satu solusi untuk ibu bapa di luar sana tentang makanan yang berkhasiat untuk bayi anda yang berumur 6 bulan dan keatas. Salah satunya adalah dengan memberi Baby Organic Meal dari Baby Natura!

MOMMY DADDY APPROVED TAK?

Dalam segmen terbaharu dari kami di Siraplimau iaitu Mommy Daddy Approved, Bella Yunus yang merupakan seorang selebriti media sosial dan juga seorang ibu ini turut berkongsi beberapa info menarik mengenai makanan bayi berusia 6 bulan keatas yang boleh dibawa ketika travel.

Antara yang menarik dari Baby Natura Organic Meal ini adalah mempunyai pelbagai perisa antaranya Banana, Pumpkin, Sweet Potato, Carrot dan macam-macam lagi. Selain itu, elemen yang penting dalam pemakanan sihat bayi adalah tiada kandungan gula berlebihan dan gluten yang tinggi. Jangan risau kerana mereka menggunakan brown rice sebagai hero utama!

Menarik juga untuk ibu bapa yang sering travel bersama anak kecil adalah cara penyediaan organic meal ini. Anda hanya perlu menggunakan air panas sahaja dan boleh siap dalam masa seminit sahaja. Mudah betul!

Tak perlu lagi nak pening kepala dan kelam- kelabut nak beli bahan basah untuk buat makanan bayi ketika travel kan?

Jom, dapatkan Baby Natura Organic Meal ini dengan harga yang murah sahaja. Jangan lupa untuk terus mengikut laman Facebook Siraplimau untuk video-video menarik informasi keluarga anda!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×