DIY & Kraf

Deko Rumah Guna Vinyl Flooring Harga ‘Bajet’ Tapi Lawa Macam Harga Kayangan!

27
SHARES

Rumah dan tema dekorasi yang cantik pasti menjadi impian setiap orang. Corak dan dekorasi boleh mempengaruhi mood ketika berada di rumah. Sama seperti pemilihan lantai, pasti anda mahukan yang terbaik dan sedap mata memandang agar tidak menganggu mood. Selain menggunakan jubin, boleh juga memilih lantai jenis vinyl atau dipanggil vinyl flooring.

Jangan risau, di sini kami akan kongsikan vinyl flooring murah tetapi mempunyai kualiti bagus dan tahan lama. Jadi, tak perlu beli mahal-mahal.

Baca juga: Cara ‘Share Screen’ Di Messenger Facebook, Boleh Tengok Movie Sama-Sama!

DEKO GUNA VINYL FLOORING HARGA BAJET, LAWA MACAM HARGA KAYANGAN

Nak share vinyl floor budget saya yang lahirnya bukan dari golongan bangsawan. Sebenarnya sebelum ni saya dah pernah share saya buat di dapur. Alhamdulillah dah 3 tahun masih bertahan walaupun just beli kat kedai ECO je (Nak beli online pun boleh kat Shopee).

Kali ni saya cuba untuk buat di ruang tamu cinonet saya. Sebab rumah hanya rumah murah PPR je jadi kosnya pun hanya budget-budget sahaja.

Saya berpuas hati pakai vinyl berbanding tikar getah sebab nampak kemas dan tak serabut. Di bawah saya ada share kedai yang patut korang kunjungi sendiri. Valoobuy ni sebelum popular di Shopee. Masuk kedai ni macam-macam ada.

Untuk vinyl floor pun ada beberapa jenis:

  • ketebalan 1.8m sekotak RM 105 (36pcs) kira2 utk 54sqf. staff cakap sesuai untuk letak di dapur.
  • ketebalan 2.0 mm RM 116 (36pcs) and sesuai letak di ruang tamu sebab katanya bila pijak tak keras macam tebal 1.8mm

Untuk yang tak berapa nak budget boleh je beli sekotak pasang tunggu gaji lagi beli lagi sekotak. Tak salah kan. Ikut kemampuan masing-masing. Semua jenis self adhesive dan mudah dipasang. Seorang buat pun dah cukup cumanya perlu penelitian sedikit sebab rumah saya jenis senget juga.


Ini link akaun Shopee mereka bagi yang berminat untuk pembelian online: https://shp.ee/6gztz5g

Link terus untuk lantai vinyl Valoobuy: https://shp.ee/wsmgihg

Link Shopee Lantai Vinyl Tanpa Gam jika stock di atas habis: https://shp.ee/b3zd5g8

Sumber: Facebook Deco Rumah Cara Jimat

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×