Hospital

Pengalaman Bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban, Negeri Sembilan

2.8K
reads

bersalin di hospital columbia asia seremban

Jenis Hospital: Swasta

Alamat:

292, Jalan Haruan 2, Oakland Commercial Park, 70300  Seremban, Negeri Sembilan

Nombor telefon: 606 6011 988

Laman web: www.columbiaasia.com/seremban

Lokasi :

[toggle title=”Tentang Hospital Columbia Asia, Seremban” state=”open”]
pengalaman-bersalin-di-columbia-asia-seremban-logo

Columbia Asia Hospital-Seremban adalah hospital penjagaan akut pertama syarikat itu di negara ini apabila ia dibuka pada tahun 1999. Ia terletak di bandar baru Seremban 2 yang mempunyai penduduk seramai 400,000 dan terletak kira-kira 60 km ke selatan Kuala Lumpur. Sebagai hospital komuniti, ia berfungsi bukan hanya untuk Seremban tetapi juga Nilai, Senawang dan bandar-bandar lain di sekitarnya.
[/toggle]

1. Kos / Harga Bilik

Bilik persendirian: RM185.00
2 Katil: RM115.00
4Katil: RM85.00
Nursery buaian: RM50.00
Unit Penjagaan khas bayi : RM300.00

2. Harga / Kos Bersalin

  • Bersalin normal:RM2288 (Pakej tidak termasuk bayaran bilik)
  • Bersalin pembedahan : di atas RM4000 (bergantung kepada keadaan)

3. Pakej Bersalin

Bersalin normal:RM2288 (Pakej tidak termasuk bayaran bilik)

 

4.Bilangan Katil

65

 

5. Servis, Kemudahan dan Fasiliti

Doktor berpengalaman & berkelayakan memberikan penjagaan menyeluruh untuk wanita dari masa pubertas ke menopaus. Doktor berpengalaman dan residen, serba lengkap bilik buruh moden memastikan penjagaan yang tepat dan menyeluruh bagi ibu-ibu semasa bersalin.
Penjagaan khusus disediakan untuk:
1. Kes kehamilan
2. Pembedahan Sakit Puan termasuk keseluruhan histerektomi, supra-serviks histerektomi, neurectomy pra-sakral, cystectomy ovari, myomectomy dan pembinaan semula pelvis
3. Ketegangan penempatan pita faraj percuma (TVT)
4. Hysteroscopic endometriosis, endometrium Polipektomi, septum resection dan resection fibroid submucous
5. Pembedahan untuk menangani menorrhagia (tempoh berat)
6. Memberi kaunseling sebelum perkahwinan, kaunseling kontraseptif, dan kaunseling untuk masalah menopaus

6. Senarai Doktor Pakar

Obstetrics & Gynaecology

Dr. Norintan Zainal Shah
Dr. Khoo Kong Beng
Dr. Pang Mei Foong

 

7. Pengalaman Bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban, Negeri Sembilan

Berikut kami kongsikan pengalaman ibu-ibu yang pernah menjalani check-up atau bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban, Negeri Sembilan.

Hospital ini antara yang terkenal juga kerana lokasinya dan kepakaran doktor yang mengendalikannya. Salah seorang doktor wanitanya, Doktor Intan antara yang popular kerana turut menjadi panel dalam majalah terkemuka Pa&Ma.

Ini pautan forum online yang pernah dibincangkan tentang topik ini.

http://cintafamili.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=433866&page=1

Pengalaman Bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban, Negeri Sembilan, 2013

“Melahirkan Ruhee bersamanya adalah kenangan terindah. Dia seorang yang sangat pandai kawal perasaan ibu yang sakit nak meneran. Ingat lagi gayanya, membesarkan matanya sambil memandang tepat ke arah saya. Azlin, teran, buka bibir, tekan gigi. Besarkan mata macam mata saya… hahaha lebih kuranglah ayat dia tu. Bagus cara macam tu sebab sebagai pesakit kita rasa ada hembusan semangat dan terus bertenaga untuk teran sebab Dr Intan pun teran sekali” – Puan Azlin

Ini adalah sedutan daripada sebuah log terperinci pengalaman bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban pada tahun 2013.

Ia dicatatkan oleh seorang ibu dan blogger, Puan Azlin.

Klik sini untuk membaca sepenuhnya.

Pengalaman Bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban, Negeri Sembilan, 2012

“Alhamdulillah, hasil kerja keras aku google pasal Gynea perempuan islam, akhirnya aku jumpa juga review pasal Dr Intan di Columbia Asia Seremban. Lokasi terletak berhampiran dengan Tesco seremban 2. Aku belum pernah sampai sana lagi jadi tak boleh nak komen apa-apa. Insya’Allah 28hb ni aku dah buat appointment dengan dia. Jadi nanti aku share la kat sini apa-apa pasal Dr. Intan k…Lagipun Dr.Intan ni salah seorang dari Doktor panel dalam majalah Pa&Ma. Dan kebanyakkan komen pasal Dr.Intan ni semuanya ok. Maknanye belum lagi jumpa komen yang tak ok.” – Puan Ena

Puan Ena Mokhtar juga ada mencatatkan pengalamannya bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban. Menariknya, beliau juga ada membuat perbandingan beberapa hospital lagi dan menyatakan sebab beliau memilih hospital ini dalam entri ini.

Dalam entri berikutnya, beliau juga menceritakan bagaimana beliau melalui detik mendebarkan semasa melahirkan anak kesayangannya. Ini pautan ke entri tersebut:

http://enamokhtar.blogspot.my/2012/12/check-up-30weeks-di-columbia-seremban.html

Bagaimana dengan anda?

Pernah bersalin di Hospital Columbia Asia Seremban? Jika pernah, kongsikan pengalaman bersalin anda di ruangan komen di bawah. Bukannya apa, sedikit sebanyak dapat memberikan sedikit maklumat, panduan dan manfaat untuk bakal ibu yang lain!

Yang Popular

To Top