Famili

Pelembap Ni Dah Jadi Favourite Para Ibu Sebab Boleh Membantu Masalah Bayi Ni!

88
SHARES

Bayi sering kali mendapat beberapa masalah kulit di fasa awal selepas kelahiran. Sesetengah masalah tersebut dianggap biasa namun, tidak semua masalah boleh dianggap remeh kerana ia boleh menjadi tanda-tanda awal untuk penyakit yang lebih serious!

Antara masalah yang sering menganggu bayi ialah masalah pipi dan leher teriritasi. Ramai yang dah mencuba macam-macam produk tapi tak menjadi. Samalah macam seorang ibu ni. Sampai lah tiba-tiba ibu tersebut cuma sapukan moisturiser ni dekat pipi bayi beliau dan kejadian yang tak disangka-sangka terjadi!

Sapu satu malam terus surut!

Anda nak tahu ibu tersebut menggunakan produk apa? Beliau menggunakan produk Suu Balm Cooling Itch Relief Facial Moisturiser ni! Yang menariknya, Ibu ni terdahulu menggunakan produk tersebut untuk diri beliau sendiri tau.

Melihat keberkesanan yang nyata pada kulit, beliau seterusnya mencuba produk ini kepada bayi beliau dan sungguh tak sangka yang produk ni boleh surutkan kemerahan di pipi bayi tersebut!

Dan yang paling best, bila anda sapukan ke tempat yang gatal tu, bahan kandungan Menthyl Lactate yang terdapat dalam produk ni akan membuatkan tempat yang disapu tersebut berasa sejuk! Jadi, bayi anda tidak akan ada rasa dan keinginan untuk menggaru bahagian tubuh yang gatal, sebaliknya bayi akan berasa lebih lega dengan efek sejuk tersebut.

Bayi pun menjadi, apatah lagi orang dewasa kan?

Produk ni sesuai untuk semua lapisan umur, dari dewasa sehinggalah ke bayi anda. Malahan, ianya merupakan produk yang disyorkan oleh para dermatologist dan paediatrik! Dan yang paling penting, produk ini diformulasikan di Hospital berprestij iaitu National Skin Centre, Singapore! Jadi satu botol boleh lah kongsi sama-sama ibu dan anak kan? Jimat pun jimat!

Selain Menthyl Lactate, pelembap ini juga mengandungi Ceramides yang berfungsi untuk melindungi kulit dari kegatalan.

Ia turut dilengkapi dengan Northern Truffle yang membantu meningkatkan keupayaan kulit untuk mencegah iritasi, Linoleic & Linolenic Acid dari bunga Saffron untuk mengurangkan kemerahan serta Saccharide Isomete yang boleh membantu mengembalikan kelembapan muka semulajadi.

Ada juga Suu Balm Facial Care Facial Cleanser untuk anda cuba!

Pakai satu set baru nampak lagi berkesan!

Suu Balm Facial Care Cleanser juga tidak mengandungi SLS, Parabens dan juga pewangi!

Lebih menarik lagi, ianya mengandungi kadar pH yang paling sesuai untuk kulit kita iaitu 5.5 pH!

Produk ini juga mengandungi Sodium Lauroyl Methyl lsethionate dalam kuantiti yang sangat sikit! Bukan itu sahaja, salah satu kandungannya ialah Shea butter yang terkenal sebagai agen yang melembabkan kulit dan mengurangkan iritasi.

Sodium Hyaluronate yang terdapat dalam produk ini juga berfungsi untuk membantu mengunci air di kulit anda supaya ia kekal hidrat dan menjadikan kulit lebih lembut dan anjal.

Muka naik gatal-gatal bila pakai mask? Tengok testimonial ni!

Testimoni ni dihantar sendiri oleh pengguna Suu Balm tau! Memang berkesan betul.

Bila pakai mask terdapat jenis-jenis mask yang boleh menyebabkan kulit kita lebih gatal disebabkan jenis bahan material pelitup muka itu sendiri. Apabila kulit muka gatal, secara tidak langsung kita akan lebih kerap menggaru serta berkemungkinan menyebabkan luka dan meninggalkan parut berbekas.

Anda yang ada masalah ini boleh gunakan Suu Balm Facial Care Cleanser dan juga Suu Balm Cooling Itch Relief Facial Moisturiser setiap hari, mesti lepas ni tak ada masalah dah nak pakai mask jenis apa pun!

Suu Balm Facial Care Cleanser dan juga Cooling Itch Relief Facial Moisturiser ni halal tau!

Jangan risau para pembaca sekalian sebab pencuci dan pelembap ni dua-duanya halal dan dah diiktiraf pun. So, anda boleh pakai dengan lebih selamat dan yakin!

Anda boleh dapatkan di farmasi-farmasi ni Watsons, Caring Pharmacy, My Pharmacy, Georgetown Pharmacy, HTM Pharmacy, Health Lane Pharmacy, Multicare Pharmacy dan Alpro Pharmacy!

Nak beli secara online di website Suu Balm pun boleh, ada promosi tau!

Beli secara online kan lagi mudah? Masukkan ke dalam cart dan tunggu je barang sampai. Dan yang paling best, kalau anda beli satu set pembersih muka dan juga pelembap secara online di website di SINI, anda berpeluang untuk dapatkan Face Mitt ni secara percuma!

Anda juga boleh dapatkan produk ni di Shopee [Klik SINI] dan juga Lazada [Klik SINI]

Jom dapatkan kulit bebas iritasi harini!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×