Kini Trending

Bayi 4 Bulan Maut Sesak Nafas Tertekup Lampin Di Rumah Pengasuh

36
SHARES

Akibat sesak nafas tertekup lampin ketika dalam buaian di rumah pengasuh, seorang bayi lelaki berusia empat bulah disahkan meninggalkan dunia.  Kejadian yang berlaku di Jalan Cempaka, Ampang, semalam, dipercayai bayi lelaki itu ditinggalkan di bawah jagaan pengasuh wanita warga Indonesia.

Baca juga: Isu Duit, Pelajar Perempuan Dipijak & Ditampar Bapa Kandung

BAYI 4 BULAN MAUT SESAK NAFAS TERTEKUP LAMPIN

Menurut Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, kejadian tersebut berlaku pada jam 6.30 petang dan manga dikejarkan ke Hospital Ampang dalam keadaan sudah tidak bernyawa, lapor Kosmo.

“Bantuan kecemasan diberikan tetapi pesakit menunjukkan tanda-tanda kematian yang sudah lama sebelum disahkan mati pada pukul 6.35 petang,” jelasnya.

Pihak polis menahan seorang wanita warga Indonesia berusia 26 tahun yang merupakan pengasuh bayi itu dan suspek memberitahu mangsa sesak nafas akibat kain lampin di muka ketika berada dalam buaian.

Suspek telah ditahan reman selama lima hari bermula hari ini di bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 yang merujuk kepada penganiayaan, pengabaian, pembuangan atau pendedahan kanak-kanak.

Sumber: Kosmo Online

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×