Rakyat

Isu Duit, Pelajar Perempuan Dipijak & Ditampar Bapa Kandung

25
SHARES

Satu kejadian berlaku di Pangsapuri Sagaria, Taman Saga jam 7.55 pada rabu (17 Ogos) di mana seorang seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun cedera selepas dipijak dan ditampar bapa kandungnya. Kejadian itu difahamkan berlaku kerana si anak enggan menemani ibunya ke rumah ahli keluarga lain untuk meminjam wang.

Baca juga: Budak Lelaki 3 Tahun Maut Dipercayai Didera Oleh Pengasuh

PELAJAR PEREMPUAN DIPIJAK & DITAMPAR BAPA KANDUNG

Pada mulanya, pertengkaran berlaku antara ibu dan bapa mangsa berkaitan isu duit sebelum bapa mangsa tiba-tiba memarahi serta menarik rambut ibu mangsa yang berusia 49 tahun, lapor Kosmo.

Mangsa turut dipaksa untuk menemani si ibu ke rumah ahli keluarga lain untuk meminta wang namun, mangsa menolak dan enggan berbuat demikian menyebabkan bapa mangsa berang dan bertindak menampar pada bahagian kepala serta memijak mangsa.

Jelas Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak, pihak telah menahan suspek berusia 50 tahun di rumah dan siasatan mendapati suspek mempunyai tiga rekod jenayah dan dadah.

“Kejadian didapati berpunca daripada selisih faham berhubung isu duit serta suspek tidak berpuas hati mangsa tidak mendengar arahannya. 

“Suspek telah dibawa ke Mahkamah Ampang pagi ini bagi permohonan reman dibawah Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah dan kes disiasat dibawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan/Seksyen 18 Akta Keganasan Rumahtangga 1994,” ujarnya.

Sumber: Kosmo Online

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×