Famili

9 Idea Menu ‘Lunch Pack’ Untuk Diet Dengan Citarasa Melayu, Tak Guna Bahan Mahal Pun

1.7K
reads

Nak turunkan berat badan tetapi tak tahu menu apa yang nak dirancang? Apa kata anda cuba 9 idea menu makanan tengahari yang anda boleh buat dan bawa sebagai bekal ke pejabat. Bukan sahaja sihat, tetapi sedap tau! Selain itu, makanan ini juga sangat kena dengan tekak dan citarasa orang Melayu dan tak gunakan bahan-bahan yang mahal. Jom cuba!

9 IDEA RESIPI LUNCH PACK YANG MUDAH , SIMPLE & TERANGKAT

Ok Ina pecah satu per satu rahsia Ina turunkan berat tanpa rasa bosan dengan menu makan harian. Salah satu tips adalah amalkan diet yang MENARIK dan WARNA WARNI. Setiap kali buka lunch pack korang mesti rasa macam wow ” I LOVE IT “

Nak sihat tak perlu mahal mahal. Bahan bahan yang simple dan murah pun boleh menghasilkan menu sihat yang lengkap dan seimbang. Ina belanja dulu 9 Idea resipi lunch pack ya. Yang bestnya resipi ni sesuaiii sangat untuk yang dalam programme turun berat tu.

1. KERABU PUCUK BETIK IKAN SALMON

www.facebook.com/coachinafitlife

2. SUP HOMEMADE BEBOLA AYAM

www.facebook.com/coachinafitlife

3. ASAM PEDAS IKAN TENGGIRI

www.facebook.com/coachinafitlife

4. IKAN SIAKAP STEAM LIMAU

www.facebook.com/coachinafitlife

5. HOMEMADE SATAY AYAM DAN SOS

www.facebook.com/coachinafitlife

6. TOMYAM AYAM PUTIH

www.facebook.com/coachinafitlife

7. SUP AYAM BERKENTANG

www.facebook.com/coachinafitlife

8. AYAM KUKUS BLACKPEPPER

www.facebook.com/coachinafitlife

9. KERABU AYAM TOMATO

www.facebook.com/coachinafitlife

*Kalau boleh amalkan menu sihat sebegini selama sebulan, mesti boleh kurus dan kekal ‘fit’ badan! Selamat mencuba!

Sumber: Coach Ina Fitlife

Yang Popular

To Top