Kewangan

5 Jenis Pelaburan Simpanan Terbaik Untuk Pasangan Baru Berkahwin

19
SHARES

Adakah setiap bulan anda ada melaburkan sedikit wang untuk simpanan masa hadapan? Atau anda masih tak tahu di mana ‘saluran’ yang betul untuk menyimpan wang anda? Sebenarnya, banyak saja agensi perbankan yang boleh anda pilih, yang penting anda perlu memilih saluran yang bijak!

Kita semua sudah tahu manfaat yang akan kita perolehi apabila membuat simpanan. Lagi-lagi bagi pasangan yang baru berkahwin, anda wajib membuat simpanan setiap bulan agar ekonomi kewangan anda sekeluarga terjamin. Apa yang penting anda perlu fokus dan sentiasa berdisiplin untuk simpan wang anda setiap bulan. Barulah konsisten! Bagi anda yang masih mencari saluran yang betul untuk membuat simpanan, mungkin perkongsian ini dapat membantu anda.

5 JENIS PELABURAN SIMPANAN TERBAIK YANG BOLEH ANDA PILIH

1. Amanah Saham Berhad (ASB)

2. Tabung Haji

3. Private Retirement Scheme (PRS)

Eastspring Investments

Eastspring Investments merupakan unit trust yang paling popular dan paling laris dipasaran. Ia merupakan unit trust Patuh Syariah (Islamic Fund) yang paling dipercayai. Melalui unit ini anda boleh melaburkan sejumlah wang anda dan mendapat pulangan yang menguntungkan. Anda boleh melabur secara tunai atau menggunakan sebahagian wang daripada akuan KWSP (mengikut pengiraan tertentu). Anda boleh layari eastspring.com untuk butiran lanjut jika berminat untuk melabur.

4. Emas

5. Tabung warna

Jangan lupa beritahu keluarga dan rakan-rakan anda tentang jenis pelaburan ini ya!

Sumber: Chettaki Omey

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×