Dapur

Wahhhh… Kena Tengok Ni! Kopi Putih Yang Lebih Rendah Gula, Tapi Masih Sedap??!!

8.8K
SHARES

Pada anda peminat setia kopi, pasti rasa hari anda tak lengkap tanpa kopi di sisi kan? Antara kopi yang jadi kegemaran ramai ialah kopi putih. Selain menambah tenaga, ia juga dapat menyegarkan badan.

Foto Kredit: Ilustrasi/Shutterstock

Ramai sangka kopi tidak sihat, kononnya kopi boleh mengundang penyakit pada tubuh. Betul ke? Sebenarnya minum kopi tidak berbahaya jika anda memilih kopi yang mengandungi kandungan gula lebih rendah. Fuh…

BUAT PILIHAN TEPAT! LIHAT KANDUNGAN GULA DALAM KOPI PUTIH INI…

Maklumat pemakanan dalam Produk A. Lihat kandungan gulanya.

Cuba kita bandingkan antara jenama yang terkenal di pasaran seperti Produk A, Produk B, Produk C dan Produk D. Kandungan gula dalam Produk A untuk setiap sajian adalah 19g. Produk B mengandungi 18.5g gula bagi setiap sajian. Manakala, kandungan gula dalam Produk C adalah 19.6g bagi setiap sajian. Wow!

Maklumat pemakanan Produk B dan Produk C. Lihat pada kandungan gulanya juga.

Tapi bagaimana pula dengan Produk D? Adakah kandungan gulanya lebih tinggi berbanding Produk A, B dan C? Jeng jeng jeng…

Terkejut admin bila tengok kandungan gula dalam PappaRich Stevia White Coffee.

Ini memang fakta! Admin pun tak sangka. Terkejut sangat! Rupanya, Produk D iaitu PappaRich Stevia White Coffee ini mengandungi kandungan gula yang lebih rendah berbanding produk lain! Kandungan gula hanya sebanyak… 10g SAHAJA! Wuuu memang terbaik betul!

PENGGUNAAN STEVIA, PEMANIS SEMULA JADI TUMBUHAN

Daun Stevia digunakan dalam membuat PappaRich Stevia White Coffee

Istimewa yang ada pada PappaRich Stevia White Coffee, ia menggunakan daun Stevia. Adakah anda biasa dengar tentang Stevia? Ia juga telah viral di media sosial tentang kebaikan Stevia untuk penghidap diabetes (kencing manis). Antara fakta yang ada pada Stevia adalah:

  • Pemanis semula jadi daripada tumbuhan.
  • Orang Jepun telah lama menggunakannya dalam produk makanan dan minuman ringan sejak tahun 1971.
  • Pemanis Stevia telah lulus untuk digunakan lebih daripada 60 negara, termasuk Jepun, Rusia, Singapura, Thailand, Taiwan dan banyak lagi.
  • Dijamin selamat untuk semua golongan, termasuk wanita hamil dan kanak-kanak.
  • Tidak mempunyai sebarang kesan sampingan.

Wow, memang menariklah info tentang Stevia ni! PappaRich Stevia White Coffee juga sangat disyorkan untuk semua lapisan umur. Anda boleh tengok PureCircle Bee Video supaya lebih tahu info yang lagi menarik tentang Stevia ni. Selamat mencuba!

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×