Kini Trending

Viral Budak Kecil Kena Pakai Pendakap Gigi, Ibu Bapa Dikecam Warganet

29
SHARES

Umum mengetahui, penggunaan pendakap gigi biasanya dipakai oleh orang dewasa tetapi berbeza pula dengan satu rakaman video yang tular di media sosial di mana memaparkan seorang seorang kanak-kanak memakai pendakap gigi.

Perkara tersebut mendapat perhatian ramai kerana warganet berpendapat tindakan tersebut tidak masuk akal dan akan membahayakan proses pertumbuhan gigi kanak-kanak.

Baca juga: [VIDEO] Wanita Terberak Atas Lantai, Pelanggan Nyaris Jatuh Terpijak Najis

BUDAK KECIL KENA PAKAI PENDAKAP GIGI, IBU BAPA DIKECAM WARGANET

Kejadian tersebut berlaku di Indonesia dan menerusi video itu, jelas kelihatan seorang kanak-kanak perempuan didandan mekap pada wajahnya dan turut menggunakan kanta lekap.

Bukan itu sahaja malah bahagian bibirnya juga dioles dengan gincu berwarna merah jambu. Perbuatan ibu bapa kanak-kanak itu dikecam hebat oleh warganet kerana struktur rahang dan gigi masih belum tumbuh sepenuhnya.

Video tersebut menerima 8 juta tontonan dan menerima pelbagai komen daripada orang ramai dan mereka seakan-akan pelik dengan tindakan ibu bapa kanak-kanak itu.

“Kawan saya pakai pendakap gigi sejak kecil sehingga menyebabkan giginya menjadi pelik. Rahangnya kelihatan aneh sedangkan keadaan asalnya elok sahaja. Sehingga sekarang dia tidak dapat berbuat apa-apa kerana jika mahu perbetulkan kembali, ia akan menelan belanja berpuluh-puluh juta rupiah,” kata pengguna TikTok.

Sumber: TikTok Putsho05

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×