Nur

[VIDEO] Amal Doa Pelindung Diri Ini Sebelum Keluar Rumah

9
SHARES
doa pelindung diri

Pelindung diri adalah amalan untuk menghindari dan melindungi diri serta keluarga dari gangguan makhluk halus, kejahatan manusia atau musuh dan sebagainya dengan menggunakan doa dan ayat-ayat Al-Quran dalam surah tertentu yang terbukti sangat mujarab.

Amalan pelindung diri ini juga diamalkan oleh mereka yang mengamalkan perubatan dan rawatan Islam. Seorang pengguna TikTok Puansrihartini telah berkongsi ayat pelindung diri yang boleh di amalkan sebelum keluar rumah.

Baca juga: 7 Doa Boleh Diamalkan Untuk Membentuk Rumah Tangga Bahagia

DOA PELINDUNG DIRI SEBELUM KELUAR RUMAH

surah pelindung diri

Berikut dikongsikan ayat Al Baqarah ayat 171 yang boleh menjadi pelindung diri untuk elak niat yang tidak baik orang kepada kita. Ayat ini boleh juga  diamalkan untuk melindungi diri dari gangguan dan sebagainya.

صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَعْقِلُوْنَ

Maksudnya: (Mereka) tuli, bisu dan buta, maka mereka tidak mengerti.

Menurut Puansrihartini, gurunya berpesan jika kita baca ayat ringkas ini sebelum keluar rumah, Insyaallah jika ada orang yang berniat tidak baik kepada kita, sama ada dia tak nampak atau dia batalkan niat.

Video penuh:

@puansrihartini

Ayat pelindung. Baca sebelum keluar dari rumah ye! 👌#sihat #awetmuda #stressfree #bisnesonline #tiktokmalaysia

♬ red light green light x money – jovynn

Jom bersama-sama amalkan surah ringkas dan semoga perkongsian ilmu ayat ini akan bermanfaat buat kita semua yang memerlukan bantuan. InsyaAllah sama-sama kita amalkan.

Sumber: TikTok Puansrihartini

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×