Sihat

Terfikir Nak Tinggalkan Tabiat Merokok? NICORETTE® Boleh Bantu Anda Dari Rasa Ketagih!

1.7K
SHARES

Seperti yang anda semua tahu, merokok boleh mempunyai banyak keburukan, lebih-lebih lagi bila ia melibatkan tahap kesihatan anda. Tapi, nak berhenti merokok ni adalah satu perkara yang sangat sukar kan bagi seorang perokok? Nak-nak pula, kalau anda memang sejenis perokok yang tegar.

Tak apa, jangan risau! Kami ada satu cara yang lebih mudah dan lebih baik bagi anda yang nak cuba berhenti merokok, iaitu dengan menggunakan NICORETTE® untuk membantu anda.

Bagi yang muslim pula, jika anda sedang berkira-kira bilakah masa yang sesuai untuk berhenti tabiat merokok, semestinya anda boleh mula mencuba bila menjelang Ramadan nanti. Dengar cerita, banyak juga kebaikan produk ni tau!

Terdapat 2 variasi produk yang anda boleh cuba

NICORETTE® hadir dengan 2 variasi yang berbeza iaitu Tampalan Invisi dan Gula-Gula Getah. Secara keseluruhan, produk ini mampu menewaskan keinginan nikotin dan berkesan bagi melegakan ketagihan dengan pantas.

Kelebihan lain yang ada dalam produk ini adalah:

Tampalan Invisi NICORETTE®

  • Dos nikotin yang terkawal diserap ke dalam aliran darah melalui kulit anda
  • Tidak mengganggu waktu tidur anda
  • Membantu mengendalikan gian nikotin anda selama 16 jam
  • Terdapat dalam: [25mg/16jam, 15mg/16jam & 10mg/16jam dalam Saiz Pek 7-An]

Gula-Gula Getah NICORETTE®

  • Terdapat dalam dos 2mg atau 4mg
  • Anda boleh memilih kekuatan dos yang sesuai berdasarkan kekerapan anda merokok dalam sehari
  • Nikotin menyerap dengan cepat melalui lapisan mulut anda
  • Hadir dalam perisa Icy Mint dengan saiz pek 105-An

Berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia & mempunyai kadar kejayaan yang lebih tinggi

Nikotin membuat anda ketagih dengan rokok, tetapi ia bukanlah bahan yang paling berbahaya dalam rokok. Malah, asap rokok mengandungi lebih daripada 5000 bahan kimia dan sekurang-kurangnya 69 daripadanya akan menyebabkan kanser.

Untuk pengetahuan anda, NICORETTE® ini adalah ubat bantuan berhenti merokok yang telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dimana ia boleh membantu perokok dan kami yakin ia mempunyai kadar kejayaan yang lebih tinggi untuk membantu anda berhenti selama-lamanya. 

Selain itu, penggunaan NICORETTE® juga akan menyelamatkan anda dari mengalami simptom dan ketagihan yang biasanya dialami oleh perokok semasa dalam proses berhenti merokok.

Sementara itu, ini adalah langkah yang berkesan untuk anda berhenti merokok dengan menggunakan NICORETTE®

Dengan alat bantuan NICORETTE®, kebanyakan orang menggunakan antara 8 hingga 12 gum setiap hari.

Berhenti merokok sepenuhnya pada masa yang sama juga dapat meningkatkan peluang anda untuk berjaya. Penggunaan tetap melebihi 12 bulan biasanya tidak digalakkan.

Selain itu, dengan hadirnya varian 2mg atau 4mg, anda boleh memilih sendiri dos yang betul mengikut berapa kekerapan anda merokok dalam sehari seperti berikut:

Sebaik sahaja anda telah berhenti merokok selamanya dan sekiranya sekali sekala anda mempunyai keinginan untuk merokok, gunakan produk NICORETTE® untuk membantu anda. Walau bagaimanapun, itu hanyalah panduan. Sila berjumpa pakar penjagaaan kesihatan untuk lebih maklumat.

Masih belum terlambat lagi untuk anda bebas daripada merokok. Jom dapatkan NICORETTE® sekarang!

Kami tahu bahawa berubah tabiat seperti merokok ini bukanlah mudah, tetapi masih belum terlambat lagi untuk anda membaik pulih semula kapasiti paru-paru serta mengurangkan risiko serangan jantung atau strok.

Jom jalani gaya hidup yang lebih sihat dengan NICORETTE®!

 Anda boleh mula mendapatkan produk ini di farmasi, klinik atau hospital berdekatan dan juga dapatkan nasihat berhenti merokok atau bantuan mengenai NICORETTE®

Untuk maklumat lebih lanjut, layari laman web INI.

MAL15045076ARZ | MAL15045059ARZ | MAL14035012ACZ | MAL14035008ACZ | MAL14035009ACZ

KKLIU 0669/2022. Tarikh Tamat Dis 2024. Ini adalah iklan produk ubat. Produk ini tidak sesuai untuk kanak-kanak. Jangan menggunakan produk ini jika anda mengalami penyakit jantung yang serius, ibu hamil atau ibu menyusu. Tidak boleh digunakan oleh orang yang bukan perokok. Rujuk kepada pakar kesihatan sebelum menggunakan produk ini

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×