Sihat

Senarai Sumber Probiotik Untuk Anak, Bagus Amalkan Setiap Minggu

4
SHARES

Probiotik sangat penting untuk anak-anak dan ibu bapa perlu memastikan anak dapat makanan dari sumber probiotik setiap minggu. Probiotik merupakan sumber bakteria baik dan berfungsi untuk usus anak-anak kerana usus yang kuat dapat membantu sistem imun yang kuat.

Jadi, ikuti perkongsian dari Mazliana Mazlan di laman Facebook mengenai sumber probiorik yang bagus dan baik untuk si anak amalkan demi kesihatan diri.

Baca juga: Asam Gelugur Bantu Kawal Berat Badan Tapi Jangan Makan Berlebihan!

SENARAI SUMBER PROBIOTIK UNTUK ANAK, BAGUS AMALKAN SETIAP MINGGU

Orang kan selalu kata, nak sihat kena jaga usus. Kita jaga bakteria baik di usus, biakkan dengan baik, imuniti dan kesihatan anak lebih baik nanti.

Probiotik yang seimbang dalam usus anak, buatkan anak susah nak sembelit. Check balik kalau anak susah nak membuang, ada tak sumber probiotik yang anak makan setiap hari. 

Sumber probiotik yang mudah untuk anak-anak:

1. Kefir 

2. Yogurt drinks 

3. Yogurt 

4. Kombucha 

5. Cheese 

6. Tofu dan tempe 

7. Gherkins 

Cuba cari probiotik untuk anak-anak tanpa gula yang berlebihan. Tanpa pemanis tiruan. Tanpa pewarna. Tanpa perasa. Atau kalau dapat buat probiotik sendiri untuk anak-anak makan, itu yang lebih baik kan. Cari sumber probiotik yang asli dan kurang proses untuk anak-anak dan keluarga.

Sumber: Facebook Mazliana Mazlan

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×