Rakyat

PRU15: Pengundi Disaran Keluar Awal, Cuaca Baik Diramal Pagi Hari Sabtu Ini

19
SHARES

Menerusi laman sesawang rasmi milik Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) meramalkan cuaca baik di sebelah pagi pada hari pengundian Pilihan Raya Umum ke-15 sabtu ini.

Di Kedah, Perlis dan Perak pengundi disarankan untuk membuang undi pagi waktu pagi kecuali Pulau Pinang yang diramalkan cuaca baik pada waktu petang.

Baca juga: PRU15: Apa Yang Akan Jadi Kepada Negara Kalau Anda Tak Keluar Mengundi

PENGUNDI DISRAN KELUAR AWAL, CUACA BAIK DIRAMAL PAGI HARI SABTU INI

Beberapa kawasan di Selangor seperti Sabak Bernam, Hulu Selangor, Kapar, Klang dan Kuala Langat dijangka hujan pada waktu pagi.

Di pahang pula pengundi dinasihatkan agar mengundi pada waktu pagi dan untuk penduduk Kelantan, kebanyakan kawasan dijangka hujan pada waktu pagi kecuali Jeli, Kuala Krai dan Gua Musang.

Sementara itu di Terengganu, hampir seluruh kawasan parlimen diramal hujan seharian kecuali cuaca cerah buat kawasan Hulu Terengganu, Dungun dan Kemaman pada waktu pagi.

Negeri Sembilan dan Johor, cuaca turut diramalkan cerah pada waktu pagi di kebanyakan kawasan, manakala pengundi di Melaka dinasihatkan keluar mengundi pada waktu petang.

Pengundi di kawasan Sarawak, Sabah dan Labuan digalakkan mengundi pada waktu pagi berikutan cuaca diramal cerah dan ribut petir hanya pada waktu petang.

Rancang perjalanan anda sebelum keluar mengundi supaya semuanya berjalan lancar dan boleh jangan lupa menjalankan tanggungjawab anda.

Sumber: Jabatan Meteorologi Malaysia

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×