Famili

Majlis Kahwin Buat Kat Mana? 3 Tempat Ini Boleh Anda Pilih Untuk Bina Mahligai Cinta Anda

9.9K
reads

Dah nak hujung tahun, pasti ada keluarga atau rakan yang ingin melangsungkan perkahwinan bukan? Tak tahu nak buat majlis kat mana? Tak perlu pening lagi! Inilah 3 tempat yang boleh anda pilih untuk buat majlis kahwin. 😍

RUMAH

Lebih santai buat di rumah. Senang ahli keluarga terdekat berkumpul. Cuma penat sikit mengemas. Lauk jamuan boleh gotong-royong sahaja. Tapi kiri dan kanan jalan akan penuh dengan kereta. Terpaksa panggil RELA untuk jaga trafik. 👮👮‍♀️ Huhu.

HOTEL

Kalau ada bajet lebih, buatlah kat hotel. Makanan pun tip top. Persekitaran selesa. Tak perlu risau pasal parking. Tapi sewa dan katering agak mahal. Memang amazing kalau buat kat hotel. Nampak gorgeous majlis anda! 💕

DEWAN

Ini memang trend sekarang, buat kat dewan. Wajib sewa katering, tak payah susah mengemas. Persekitaran lebih selesa dan tersusun. Ada aircond atau kipas, tak rasa panas. 😏 Tapi ada satu tempat ni khas untuk yang bajet kecil tapi mahukan majlis kahwin yang gah seperti di hotel. Kat mana?

IDEAL CONVENTION CENTRE! TEMPAT PALING IDEAL UNTUK ADAKAN MAJLIS KAHWIN YANG GORGEOUS

Biasa dengar tentang Ideal Convention Centre atau dikenali sebagai IDCC? Ia adalah pusat konvensyen terbesar di Shah Alam, Selangor. Wow! Selain majlis kahwin, ia juga sesuai dijadikan tempat untuk adakan seminar, persidangan atau pameran.

Fasiliti terbaik dan perkhidmatan superb! 😍 Beritahu sahaja apa anda mahu. Tempat, katering, perundingan, hiasan, pakaian, dan perkhidmatan fotografi untuk majlis kahwin, semua ada di IDCC.

Paling best tentang IDCC, majlis kahwin anda akan nampak seperti dibuat di hotel. Tetamu yang hadir pun terpinga-pinga. Ni dewan kan tapi kenapa nampak macam buat kat hotel? Hihi. Selain itu, ada lebih 3000 tempat parking untuk tetamu kat sini. Jangan risau. 😋

PROMOSI SEMPENA CUTI AKHIR TAHUN! 15% DISKAUN, TAKKAN TAK NAK?

Diskaun lagi dan lagi. Kali ni sempena cuti akhir tahun, IDCC akan mengadakan promosi diskaun terhebat untuk sewa dewan di situ. Diskaun diberikan sebanyak 15%, best tu. Rugi siapa yang tak nak. 😎

Tempoh tempahan dewan IDCC bermula 15 Disember 2017 hingga 3 Januari 2018. Tempoh ini diberikan hanya untuk acara yang diadakan antara 1 Januari 2018 hingga 31 Mac 2018. So yang nak buat bulan April 2018, masih sempat untuk anda ubah fikiran. Nak diskaun punya pasal. Hehe. 🤑

Ada tambahan promosi! Jangan tak tahu, sebelah IDCC ni ada business class hotel 15 tingkat tau! Amazing sangat. Kalau anda anjurkan event di sini, boleh dapat kadar hotel yang sangat istimewa. Pengantin baru sukalah tu. 😏

Nak tempah dewan di IDCC tapi tak tahu macam mana? Mudah sahaja. Hanya perlu hubungi pihak IDCC di talian 03 5031 3333, atau email ke enquiry@idcc.com.my. Anda juga boleh isi borang permohonan di laman web IDCC.

Jangan lupa like dan follow Facebook IDCC Shah Alam untuk ketahui perkembangan terkini! Jom tempah dewan IDCC untuk bina mahligai cinta anda! 👰🤵

Yang Popular

To Top