Kini Trending

Kanak-Kanak 4 Tahun Positif Dadah Terpaksa Ditidurkan

13
SHARES

Seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun yang dilaporkan kritikal di hospital selepas dikesan mempunyai kandungan dadah tinggi dalam badan kini berada dalam keadaan sangat lemah dan terpaksa ditidurkan.

Baca juga: Akibat Ada Dadah Dalam Badan, Kanak-Kanak Usia 4 Tahun Dalam Keadaan Kritikal

KANAK-KANAK 4 TAHUN POSITIF DADAH TERPAKSA DITIDURKAN

Memetik laporan Harian Metro, ibunya yang berusia 36 tahun memaklumkan anak bongsunya yang masih dirawat di Unit Rawatan Rapi Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) tidak menunjukkan sebarang tanda positif. Difahamkan, mangsa yang berada dalam keadaan sangat lemah terpaksa ditidurkan.

Doktor memaklumkan anak saya perlu ditidurkan kerana keadaannya yang sangat lemah kesan daripada dadah itu.

Pilu hati saya melihat keadaannya sebegitu dan walaupun dia tidak sedarkan diri, saya tetap berbisik di telinganya agar bukakan mata dan segera sembuh. Saya hanya inginkan anak sedar sahaja, tidak mengapa kalau dia tidak boleh berjalan atau ada kesan lain, itu sahaja yang saya harapkan.

Tambah ibu kepada tiga anak ini, anak bongsunya itu adalah pemegang kad orang kurang upaya (OKU) kerana mengalami masalah pertuturan (lambat) dan baru boleh berjalan.

Terdahulu, seorang kanak-kanak berusia empat tahun kritikal selepas dikesan terdapat dadah jenis methampethamine dalam badannya. Susulan daripada itu, seorang buruh yang juga bapa saudara mangsa telah ditahan untuk membantu siasatan.

Sumber: Harian Metro

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×