Sponsored Post

Ini Antara Tips Mengawal Paras Glukosa Dengan Lebih Baik!

314
SHARES

Menurut Tinjauan Kebangsaan Kesihatan dan Morbiditi (NHMS) 2019, sebanyak 3.9 juta orang rakyat Malaysia berumur 18 tahun keatas menghidap diabetes! Peratus meningkat dari 18.3 peratus berbanding 13.4 peratus pada 2015¹.

Antara punca yang dikenal pasti ialah pengamalan tabiat pemakanan dan gaya hidup yang tidak betul. Pengambilan makanan yang kaya dengan nutrien, rendah lemak dan kalori serta makan dalam kuantiti sederhana pada waktu yang sama setiap hari adalah sangat penting.

Selain itu, pengurangan berat badan dengan diet yang seimbang dan senaman yang kerap juga merupakan salah satu cara yang efektif. Apabila berat badan semakin kurang, maka sel-sel badan akan menjadi lebih peka kepada insulin seterusnya tahap gula yang lebih stabil.

Bagi pesakit yang ingin mengawal diabetes dengan lebih cekap, pakar penjagaan kesihatan mengesyorkan untuk mengambil produk formula khusus diabetes yang rendah indeks glisemik, serta mengandungi nutrisi yang lengkap dan seimbang seperti Glucerna® yang terdapat di pasaran.

Glucerna® merupakan formula khusus diabetes  yang disyorkan oleh pakar penjagaan kesihatan!

Glucerna® ni diformulasi khas untuk mereka yang menghidap diabetes, ia direka khusus berdasarkan indeks glisemik (GI) bagi membantu menguruskan penyakit tersebut.

Anda jangan anggap susu ni boleh merawat diabetes pulak tau! Ia boleh membantu anda untuk mengawal paras glukosa  dalam badan. Glucerna® juga berupaya untuk menjadi produk gantian hidangan yang lengkap dan seimbang untuk membantu pesakit diabetes menjaga berat badan mereka.

Antara sebab Glucerna® ni sesuai untuk pesakit diabetes ialah:

Glucerna® diformulasi dengan Sistem Karbohidrat Unik yang dihadamkan secara perlahan bagi menghasilkan pelepasan glukosa dalam darah dengan perlahan untuk mendapatkan tindak balas glisemik yang lebih baik². Sistem Karbohidrat Unik ini juga membantu penyakit diabetes untuk berasa kenyang justeru mengawal diet harian mereka.

Glucerna® juga dilengkapi dengan 4X lebih tinggi Myo-Inositol, yang boleh membantu tahap sensitiviti insulin dan mengawal glukosa dengan lebih baik³.

Bukan tu je, ia juga mengandungi Rumusan Dwiserat yang boleh mempertingkatkan kesihatan sistem pencernaan⁴, serta Campuran Lipid Unik dengan kandungan Omega 3, Omega 6 dan Omega 9 yang bermanfaat untuk kesihatan jantung⁵.

Selain itu, dengan 35 nutrien yang lengkap dan seimbang nutrisi, Glucerna® boleh dijadikan sebagai pengganti makanan dan pengurusan berat badan⁶. Jadi, anda tak payah susah-susah fikir apa yang patut anda kurangkan dalam pemakanan sebab dalam formula khusus diabetes ni semua ada.

Glucerna® terdapat dalam perisa Coklat, Vanila dan Gandum tau!

Ha, tak semua makanan supplement tu tak sedap tau. Glucerna® ada perisa Coklat, Vanila dan Gandum! Fuh, best lah kalau formula khusus diabetes sesedap ini, korang tak ada masalah untuk minum! Lagi mudah lah nak kawal paras glukosa ataupun berat badan anda tu.

Cara nak siapkan pun mudah sangat. Hanya ambil 5 sudu susu dan campurkan dalam 200ml air suam atau sejuk. Lepas tu siap! Anda boleh juga minum mengikut BMI anda tau. Rujuk jadual di bawah ni:

Sekarang terdapat dalam botol sedia untuk diminum yang baharu! Bolehlah anda bawa ke mana-mana!

Taknak bancuh? Takpe..sebab Glucerna® ni ada juga yang dah siap dibancuh! Siap dalam botol dah, anda hanya perlu buka dan minum je. Lagi mudah dan kat mana-mana pun boleh minum. Memang sesuai kalau anda selalu sibuk dan mahukan pengisian perut yang dapat membantu mengawal paras glukosa dan mudah sebab ia boleh diminum kat mana-mana je.

Anda boleh dapatkan di farmasi berdekatan ataupun anda boleh beli online di link di bawah:

Shopee: [KLIK SINI]

Lazada: [KLIK SINI]

Untuk maklumat lanjut mengenai produk ni anda boleh klik dekat SINI!

Rujukan:

  1. Tinjauan Kebangsaan Kesihatan dan Morbiditi, 2019
  2. Devitt AA, et al. J Diab Res Clin Metabol. 2012
  3. Dang NT, et al. Biosci Biotechnol Biochem. 2010
  4. Gowd V, et al. Crit Rev Biotechnol. 2019
  5. Eckel RH, et al. Circulation. 2014
  6. Chee WSS, et al. BMJ Open Diabetes Res Care. 2017

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×