Kini Trending

Harga Barang Naik, Macam Mana Nak Jimat? Baca Artikel Tips & DIY Di Aplikasi Lumi News!

6
SHARES

Sejak kebelakangan ini, terdapat banyak laporan tentang kenaikan harga komoditi di seluruh negara. Ayam, ruji dalam kebanyakan makanan tempatan, merupakan salah satu komoditi yang teruk. Pasti anda merasa sedih membaca berita tentang kenaikan harga komoditi ni kan? Lagi-lagi jika anda mempunyai anak-anak/si kecil di rumah.

Nak taknak, terpaksalah kita mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan kos perbelanjaan dan berjimat cermat. Nasib baik anda boleh mendapatkan tip-tip berguna oleh SirapLimau di dalam aplikasi Lumi News!

MEMPERKENALKAN APLIKASI LUMI NEWS!

Aplikasi Lumi News merupakan aplikasi berita Malaysia yang membawa artikel oleh 50+ media popular di Malaysia. Anda boleh melayari feed berita yang boleh disesuaikan mengikut minat anda, sama ada politik, hiburan malah teknologi! Dengan aplikasi Lumi News, anda boleh:

-Dapatkan notifikasi tentang berita tergempar

-Kongsi artikel penting dengan mudah dan pantas kepada kawan dan keluarga

-Baca artikel mengikuti topik yang anda mahu sahaja… dan banyak lagi!

Seperti yang kita ketahui, kadar inflasi negara terus meningkat sejak beberapa minggu ini. Ini menyebabkan harga komoditi meningkat, dan nilai aset popular seperti emas juga menurun.

Nak mengikuti lebih lagi berita panduan oleh SirapLimau, tetapi tak tahu macam mana? Ini penyelesaianya! Dapatkan artikel SirapLimau di aplikasi Lumi News – aplikasi ni membawa artikel terkini oleh media Malaysia yang lain juga, termasuklah Berita Harian, Harian Metro, Kosmo!

1.TEKNIK TANAM DAUN KESUM

Sekiranya anda penggemar masakan yang mempunyai aroma daun kesum, apa kata anda cuba tanam sendiri di rumah?Sebenarnya, daun kesum sangat mudah untuk ditanam. Lebih kurang seminggu tumbuhan ini dah naik tinggi dan hasilnya bolehlah lihat perkongsian ini.

2.TIPS TAKNAK MILO KERAS

Stress melihat harga milo juga naik? Takpa, anda boleh simpan tin serbuk milo anda di dapur dengan lebih lama melalui tip ini.

3.CARA SIMPAN BAHAN MASAKAN FROZEN

Nak elakkan pembaziran bahan makanan dan kurangkan kos perbelanjaan setiap minggu? Ikuti tip ‘frozen’ ini – mudah sahaja:

4.CARA HILANGKAN HABUK PERABOT

Ingin menyimpan duit dan sedang mencari alternatif kepada vakum kos beribu-ribu ringgit? Cuba ‘hack’ ini untuk menanggalkan habuk degil daripada perabot.

5.TEMPAT SIMPAN DUIT RAYA ANAK

Kita harus ingat: pencegahan merupakan langkah yang terbaik (english equivalent: prevention is better than cure). Jadi, dalam kita mengucapkan selamat tinggal kepada bulan Syawal, jangan lupa untuk menyimpan duit raya anak-anak/si kecil di tempat yang berbaloi.

LUMI NEWS STACK!

Bukan senang untuk anda nak baca semua berita dalam satu masa setiap hari. Sebab itulah Lumi telah memperkenalkan News Stacks. News Stack merupakan kompilasi artikel ‘wajib baca’ untuk anda tahu berita dan tips terkini. Artikel-artikel tersebut telah dipilih daripada pelbagai media, khas oleh pasukan Lumi. Sekarang, semua orang boleh baca dan kongsi artikel yang paling penting pasal sesuatu topik hangat.

Bayangkan berita daripada lebih 50 media berada di dalam satu tempat. Memang senang! ‘Buat apa lagi? Muat turun aplikasi Lumi News sekarang!’

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×