DIY & Kraf

Cara Repair TV Belang-Belang Hanya Berpandukan Youtube, Menjadi!

3.4K
SHARES

Pernah tak anda mengalami situasi apabila paparan skrin televisyen menjadi belang-belang? Bukan sahaja faktor anak-anak main, malah keadaan ini juga boleh terjadi secara tiba-tiba. Tak seronoklah nak tengok tv bila sudah jadi macam ini. Oleh itu, terdapat satu perkongsian di Facebook di mana lelaki ini menunjukkan cara repair tv belang-belang hanya dengan berpandukan video di Youtube sahaja. Senang dan menjadi!

Baca juga: [VIDEO] Gara-Gara Nak ‘Selamatkan’ Ultraman, TV Yang Retak!

CARA REPAIR TV BELANG-BELANG BELAJAR DARI YOUTUBE

1. Buka cover belakang

cara repair tv

2. Kat sini try and error. Tempek salotape kat A baru jadi.

3. Letak salotape kat sini. Ni pun kena try and error.

4. Siap sudah.

Turut dikongsikan juga adalah video yang anda boleh rujuk tentang cara membaiki televisyen yang mengalami masalah sama. Untuk pengetahuan anda, Fadeli Sharip juga merujuk video yang sama di bawah ini. Mudah rupanya!

Sumber: Fadeli Sharip

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×