DIY & Kraf

Cara Buat Wet Food Untuk Si Bulus Guna 3 Bahan, Confirm Gemuk & Gebu Gebas!

9
SHARES

Buat pencinta kucing atau ‘si bulus’, penjagaan makanan yang betul dan berkhasiat akan menjadikan kucing yang dipelihara menjadi sihat dan gemuk. Pemberian makanan basah atau wet food untuk kucing peliharaan adalah amat digalakkan supaya kucing anda mempunya bulu yang lebat. Mestilah anda tak nak tengok bulu kucing kesayangan asyik luruh sahaja kan?

Oleh itu, berikut merupakan perkongsian resepi makanan wet food untuk anak-anak kucing di rumah supaya lebih gemuk dan gebu! Bahan-bahan pun tak susah untuk didapati di pasaran.

Baca juga: Cara Paling Mudah Tanam Daun Sup, Kena Beli Yang Banyak Akar Baru Menjadi!

Bahan – Bahan buat wet food kucing

Rahsia dan tips berserta resipi untuk Si Bulu jadi lebih gemuk dan gebu gebas! Memang sangat jimat bila buat sendiri makanan kegemaran Si bulus. Dapat banyak pastu tahan berminggu-minggu dan boleh tukar-tukar atau campurkan dengan wet food yang dah ready in market. Bahan pun senang dan sangat mudah nak buat.

– Ikan Sardin

– Dada Ayam

– Labu Manis

– Kuning Telur

– Bahan WAJIB ada untuk kucing CONFIRM bulu lagi gebu, berkilat dan gemok https://shope.ee/1VPNxOWdjU

Cara Buat ‘Wetfood’ Untuk Anak Kucing Anda

STEP 1

– Buang perut ikan dan cuci bersih

– Isi ayam dipotong dadu

– Labu manis di potong kecik/dadu

STEP 2

– Masukkan ikan, labu dan dada ayam dalam periuk

– Masukkan air hingga bahan tenggelam

STEP 3

– Apabila semua bahan dan masak, keluarkan semua bahan

– Asingkan isi ikan dari tulang

– Kisar semua bahan rebusan dan masukkan telur kuning

– Jangan lupa, masukkan sekali air rebusan tadi dan kisar semua bahan sehingga separuh hancur

– Untuk lebih mudah dapatkan hasil kisaran separuh hancur korang boleh guna ni  https://shope.ee/89wHuB2nYW

STEP 4

– Keluarkan semua bahan yang dah di blender tadi ke dalam bekas untuk disimpan dan ready untuk dihidangkan kepada Si Bulu anda.

– Boleh hidang di dalam bekas ni supaya lebih senang Si Bulu nak makan. Bila dah makan wetfood, bende WAJIB ni kena bagi sebulan sekali

Sumber: IrwanAli Azzuri

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×