Kini Trending

Boleh Dapat RM10,000 Sebulan Dengan Hanya Jual Batang Buruk, Wanita Ini Nak Bantu Suri Rumah Hingga Berjaya!

5.5K
SHARES

Semua orang inginkan kejayaan dalam setiap perkara yang mereka lakukan. Lagi-lagi orang yang bergelar usahawan kan? Di sebalik senyuman dan kejayaan mereka, sebenarnya penuh dengan pelbagai rintangan dan cabaran yang telah diharungi. Namun mereka harus teruskan usaha sehingga mencapai sesuatu hasil yang dikehendaki.

Sama juga seperti seorang usahawan ini, dimana beliau pernah jatuh akibat pandemik Covid-19 tahun lalu. Banyak perkara yang beliau bimbangkan dan kesedihan beliau hanya dikongsi bersama suami.

Bagaimanapun, beliau tidak berputus asa dan mengambil jalan yang betul untuk terus bersama circle, ikuti bimbingan pakar motivasi dan ambil perkongsian yang dibuat untuk bantu perniagaannya sendiri.

Berasal dari keluarga biasa-biasa

Puan Nor Hedayah merupakan usahawan yang hanya berasal dari keluarga biasa-biasa dari kampung, bapanya hanya seorang buruh kasar manakala ibunya seorang suri rumah.

Beliau yang dahulunya seorang penjawat awam dengan gred agak tinggi dan selesa dengan pekerjaannya tak pernah terfikir pun nak menjadi seorang usahawan, tetapi hanya mencari duit sampingan dengan menjual pelbagai produk. Macam-macam produk yang beliau sudah cuba, namun beliau lihat bisnes nya tidak boleh pergi jauh.

Kehidupan berubah sejak fokus kepada kuih batang buruk

Namun, kehidupannya berubah setelah beliau hanya fokus kepada 1 produk sahaja iaitu kuih batang buruk. Beliau dan suaminya juga tekad untuk berhenti kerja demi meneruskan perniagaan ini.

Seperti yang anda semua tahu, kuih batang buruk adalah kuih tradisional mengikut resepi tradisi dan ramuannya hanya menggunakan tepung gandum, kacang hijau premium, gula, garam. Jadi, memang mudah lah kan?

Tapi terkadang mereka terfikir adakah dengan menjual batang buruk ini boleh pergi jauh? Sudahlah kuih begini orang hanya membeli ketika menjelang Hari Raya saja.

Tetapi, siapa sangka dengan usaha yang keras dan ilmu yang ada, kini, beliau berjaya meningkatkan jualan sehingga 6 juta sebulan bersama Hedy’s Batang Buruk sepanjang PKP ini, dan telah menaik taraf status syarikat beliau ke Sdn Bhd serta memiliki sebuah MPV mewah Vellfire!

Anda pun boleh cuba & join jadi usahawan untuk bisnes ini, mana tahu boleh jadi macam mereka ni!

Kalau anda boleh lihat, usahawan-usahawan ini pun boleh berjaya seperti pemilik Hedy’s International Sdn. Bhd tau! Mereka sehinggakan mampu untuk membeli emas dan mempunyai simpanan sendiri. Walaupun dalam tempoh PKP, ia bukan suatu penghalang untuk terus berjaya. Asalkan dengan adanya ilmu dan bimbingan yang betul.

Ha…buat suri rumah diluar sana yang nak join bisnes ini dan nak menjadi usahawan seperti mereka, bolehlah cuba ya. Ini kerana, mereka menyediakan banyak latihan bimbingan, sistem coaching, circle yang bagus dan juga hala tuju yang jelas untuk peniaga baru. Jadi, tidak lah anda terpinga-pinga macam mana nak memulakan bisnes ini kan?

Yang penting, jangan patah semangat dan teruskan usaha. Tak mustahil anda boleh jana pendapatan sehingga RM10,000 sebulan. Bestnya!

Oleh itu, buat sesiapa yang berminat, Hedy’s Batang Buruk adalah pilihan terbaik untuk anda sertai. Mereka juga membuka peluang buat semua golongan yang ingin mencuba. Kalau anda ingin tahu lebih lanjut, boleh layari Facebook mereka.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×