Kini Trending

Apa Nak Jadi? 3 Wanita Bergelek Sakan Di Majlis Akhir Tahun Sekolah Tahfiz!

35
SHARES

Baru-baru ini tular di media sosial Indonesia memaparkan aksi tiga wanita yang ‘sakan’ bergelek dalam satu majlis anjuran sebuah madrasah di Jogjakarta. Video tersebut dimuat naik di Instagram @memomedsos dan jelas kelihatan tiga wanita bertudung serta berkaca mata menari dan bergelak di atas sebuah pentas.

Baca juga: [VIDEO] Isteri Belasah Suami Guna Helmet, Baju Pun Koyak Sekali!

3 WANITA BERGELEK SAKAN DI MAJLIS AKHIR TAHUN SEKOLAH TAHFIZ

Memetik laporan Suara, kain rentang yang dilekatkan pada latar belakang pentas itu tertulis Haflah Akhir Sanah yang bermaksud sambutan akhir tahun persekolahan di sebuah madrasah. Ketiga-tiga mereka menari di majlis itu tanpa rasa serba salah. Aksi tarian itu dipercayai turut dirakam oleh pengunjung majlis tanpa rasa serba salah.

Perbuatan itu dianggap tidak sopan ini mendapat kecaman netizen yang mempersoalkan adakah ini produk sekolah madrasah generasi kini. Dalam video tersebut, kelihatan tiga remaja perempuan menari meniru gerakan tarian yang menjadi viral di TikTok iaitu tarian ‘pargoy’.

Kelihatan dua remaja memakai pakaian sedondon manakala remaja di bahagian tengah memakai baju hitam dan bertopi putih. Pada mulanya, mereka semangat melakukan pergerakan yang sama seperti yang tular di TikTok. Tidak lama kemudian, mereka menukar step tarian tersebut.

Dua remaja yang memakai pakaian sedondon kemudian mencangkung manakala remaja di tengah itu terus menari dan sesekali bergoyang. Video tersebut sudah tentunya mengundang kecaman netizen. Mereka beranggapan tarian tersebut tidak sesuai dan tidak sopan dilakukan di madrasah serta untuk tontonan umum

VIDEO PENUH:

Sumber: Berita Suara

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×