Advertorial

Anda Suka Dunia Fotografi? Jom Ambil Gambar & Menangi Smartphone Huawei Terbaharu!

Bergambar memang seronok. Lagi seronok kalau guna kamera yang canggih dan berkualiti tinggi. Tapi sekarang ni cukup mudah nak ambil gambar cantik-cantik. Sebab teknologi kamera pada telefon pintar memang luar biasa. Contohnya kalau kita guna smartphone Huawei. Tak mahir ambil gambar pun tiba-tiba boleh jadi power kan?

AMBIL GAMBAR & MENANG TELEFON PINTAR!

Adakah anda salah seorang pengguna telefon pintar Huawei?

Jika ya, ini masanya anda ambil peluang untuk upgrade smartphone Huawei yang sedia ada sekarang ke Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei Nova 4 dan banyak lagi secara percuma! Tapi bukan terus dapat percuma macam tu saja ya. Anda kena sertai peraduan ‘HUAWEI Rewrites the Rules of Photography’ yang sedang berlangsung bermula 6 April 2019 hingga 5 Mei 2019.

Kalau anda nak tahu, peraduan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia khususnya buat mereka yang menggunakan telefon pintar berjenama Huawei. Jika anda belum berkesempatan memiliki telefon pintar Huawei, Kami cadangkan anda pinjam telefon pintar Huawei kenalan terdekat atau ibu ayah anda untuk sama-sama turut serta.

HANTAR IMEJ YANG SAMA KE NEXT IMAGE AWARDS & MENANGI WANG TUNAI RM83,140.00 (20,000USD)

Paling mengujakan, jika anda ikut serta peraduan Huawei Rewrites the Rules of Photography, anda juga berpeluang untuk turut serta dalam NEXT Image Awards berdasarkan enam kategori berikut. Satu gambar boleh hantar untuk banyak kategori tau!

  1. Faces – Berkeksperimentasi dengan identiti dan kuasa potrait
  2. Going the Distances – Terokai tempat-tempat baru dan pengalaman baharu dengan menggunakan ciri-ciri terbaharu kamera telefon pintar seperti telelens, super wide angle dan macro-shooting.
  3. Hello, Life! – Kongsi emosi atau inspirasi dalam kehidupan harian
  4. Storyboard – Bercerita melalui 9 bingkai gambar, sebuah grid foto yang menggambarkan satu jalan cerita yang bermakna dan menarik
  5. #Emotion Tag – Menggambarkan makna sebenar emosi melalui sebuah gambar
  6. Life Now – Merakam cerita kurang daripada 30 saat

Bagaimana caranya untuk sertai peraduan ini? Nak lebih faham? Haa.. anda kena baca artikel ni sampai habis dulu. Sebelum tu, jom tengok contoh gambar-gambar terbaik yang diambil menggunakan smartphone Huawei. Paling penting, anda boleh jadikannya sebagai sumber inspirasi untuk menang! Admin ada letak juga dekat gambar kategori yang sesuai untuk pencalonan ke NEXT Image Awards. 

GAMBAR DIAMBIL GUNA SMARTPHONE HUAWEI, MEMANG LUAR BIASA!

Imej oleh: Abeden Mung Lokasi: Avani, Sepang

Metadata Imej
ISO 50 | Shutter Speed 1/3436s | F1.6 | 58mm

Kategori untuk NEXT Image Awards
Going the Distance
Hello, Life!
#Emotion Tag

Imej oleh: Smashpop | Club Med, Bali

Metadata imej
ISO 6400 | Shutter Speed 1/17s | F1.6 | 27mm
(Normal Mode)

Kategori untuk NEXT Image Awards
Going the Distances

Imej oleh: Faliq Fahmie | Lokasi: Bangunan Sultan Abdul Samad

Metadata imej

Imej Atas: ISO 50 | Shutter Speed 1/1927s | F2.2 |
16mm (Ultra-Wide Angle)
Imej Tengah: ISO 80 | Shutter Speed 1/900s | F3.4 |
277mm (Normal Mode)
Imej Bawah: ISO 125 | Shutter Speed 1/900s | F3.4
| 1343mm (Normal Mode)

Kategori untuk NEXT Image Awards
Going the Distance
Hello, Life!

Imej oleh: Smashpop | Lokasi: Club Med, Bali

Metadata imej
ISO 50 | Shutter Speed 1/1996s | F2.2 | 16mm (0.6x,
ultra-wide angle)

Kategori untuk NEXT Image Awards
Going the Distance,
Hello, Life!

Imej oleh: Sanjitpaal Singh | Lokasi: Home

Metadata Imej
ISO 64 | Shutter Speed 1/100s | F2.2 | 27mm (Super
Macro Mode + AI Mode)

Kategori untuk NEXT Image Awards
Going the Distance,
#Emotion Tag

Imej oleh: Sanjitpaal Singh | Lokasi: KL Butterfly Park

Metadata Imej
ISO 640 | Shutter Speed 1/100s | F2.2 | 27mm (Super
Macro Mode + AI Mode)

Kategori untuk NEXT Image Awards
Going the Distance,
#Emotion Tag

Imej oleh: Abeden Mung | Lokasi: Bukit Tunku

Metadata Imej
ISO 50 | Shutter Speed 1/2890s | F1.6 | 101mm (Portrait Mode + AI
Mode) |

Kategori untuk NEXT Image Awards
#Emotion Tag
Hello, Life!

Metadata Imej
ISO 50 | Shutter speed 1/1094s | F 0.95 | Focal
Length 52mm(2x) (Portrait Mode)

Kategori untuk NEXT Image Awards
Faces
Going the Distance
#Emotion Tag

PERADUAN HUAWEI REWRITES THE RULES OF PHOTOGRAPHY

Cara untuk menyertai peraduan ini sangat mudah. Anda hanya perlu ambil gambar guna smartphone Huawei kemudian muat naik imej tersebut di laman sosial dengan kapsyen paling kreatif. Pendek kata rugi kalau anda yang gemar dengan fotografi tak ikut serta. Jom ikuti langkah berikut:

  1. Ambil gambar secara kreatif menggunakan telefon pintar berjenama HUAWEI. Pastikan watermark Huawei tertera pada gambar tersebut ya. Paling seronok adalah anda boleh memuat naik sehingga 30 gambar penyertaan untuk satu akaun. Wow!
  2. Tulis kapsyen paling kreatif (tidak melebihi 20 patah perkataan)
  3. Muat naik atau upload imej kreatif tersebut ke mana-mana platform media sosial milik anda (Facebook, Instagram, Twitter) beserta mana-mana hashtag terpilih seperti di bawah ini.

PILIH HASHTAG UNTUK GAMBAR ANDA DI SINI!

Untuk pengetahuan semua, anda wajib meletakkan hashtag yang telah ditentukan oleh pihak penganjur melalui beberapa pilihan peraduan di platform media berikut. Jom pilih!

  1. #Colourlife Photo Contest – The Star
  2. Peraduan Fotografi #RakamUmpamaProBerita Harian
  3. #JadilahJuaraGambarHUAWEIHarian Metro
  4. #P30challenge Sin Chew
  5. 华为手机摄影大赛 Oriental Daily News

SETIAP PENYERTAAN ‘NEXT Image Awards‘ AKAN MENERIMA BAUCAR RM50

Satu lagi berita gembira untuk anda, setiap penyertaan untuk NEXT Image Awards akan menerima baucar RM50 daripada Huawei. Belum apa-apa lagi dah dapat hadiah tu. Seronok la kan. Jom hantar penyertan anda sekarang. Ambil gambar, muat naik dan menang!

Sebarang maklumat lanjut sila layari laman sesawang Huawei atau laman sosial rasmi Facebook Huawei.

 

 

 

 

 

 

 

Most Popular

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia

To Top