Cantik

Anda Dah Cuba? Skincare Terbaru Jadi Rebutan, Review Pengguna Koolit Kini Trending Di Twitter!

5.9K
SHARES

Tak kiralah lelaki atau wanita, kulit yang cantik dan sihat dah tentu jadi idaman setiap orang. Sebab tu bila ada yang berkongsi tentang mana-mana produk yang bagus untuk kulit, semua orang berebut nak cuba.

Baru-baru ini viral di media sosial tentang produk Koolit™. Kalau anda nak tahu, produk penjagaan kulit yang satu ini tengah laris sakan di pasaran. Nak tahu apa yang best sangat tentang produk ni? Anda kena baca sendiri review dekat bawah.

1. Langsung tak melekit!

Kami yakin sebenarnya ramai yang tak suka guna losyen atau krim sebab teksturnya selalu melekit dan berminyak. Paling tak best, bila nak pegang barang atau pakaian pun jadi takut sebab risau melekat kesan kotoran losyen.

Tapi apa yang menariknya tentang produk ini, salah satu kelebihan yang buat ia viral dan jadi pilihan ialah losyen dan krim Koolit™ jenis tak melekit sebab sangat cepat menyerap.

2. Jaga kulit selepas guna sanitizer

Sepanjang musim wabak, amalan membersihkan tangan menggunakan sabun atau hand sanitizer dah jadi rutin harian. Paling risau bila kandungan alkohol dalam cecair sanitizer yang sepatutnya berfungsi membunuh kuman akhirnya dalam diam-diam turut menjejaskan kesihatan kulit.

Kalau kita check satu persatu review yang ada, nampaknya semua produk Koolit™ mampu melembapkan semula kulit dan cegah masalah kering dan merekah.

3. Sesuai untuk kulit sensitif

Anda ada masalah kulit sensitif tapi masih tak jumpa produk yang sesuai? Mungkin dah tiba masanya untuk bertukar kepada Koolit™ sebab rata-rata review yang kami baca, semuanya cakap produk ini memang terbaik untuk kulit sensitif. Apa yang lagi best, produk Koolit™mengandungi bahan semula jadi dan juga bebas daripada sebarang wangian tambahan!

4. Kulit gatal-gatal tiada lagi!

Kami yakin anda tahu betapa seksanya bila berhadapan dengan masalah kulit gatal. Paling tragis bila anda mula menggaru sana sini dan akhirnya kulit jadi lebih teruk. Urrghh… pedih, rimas dan stress. Cuba baca review kat bawah ni, kami yakin masalah kulit anda boleh selesai macam mereka.

5. Masalah tona kulit tak sekata selesai

Mungkin ada yang tertanya-tanya, produk Koolit™ boleh ke dijadikan pengganti untuk skincare? Jawapannya ya, memang boleh! Kalau anda nak tahu, produk Koolit™ bukan saja boleh melembapkan kulit tetapi rumusan bahan terbaik dalam produk ini juga membantu mencerahkan kulit secara semula jadi sekaligus mengurangkan masalah pigmentasi dan tona kulit tak sekata. Rugi kalau tak cuba!

6. Gel mandian terbaik, lembut pada kulit

Kalau sabun mandian anda tak sesuai dengan kulit, boleh jadi macam-macam masalah tau. Gel mandian Koolit™ Gentle Body Wash adalah pilihan terbaik kerana ia bukan saja membersih malah melembapkan kulit serta tak menyebabkan kulit kering atau merekah. Pendek kata, mandian Koolit™ memang jauh berbeza berbanding mana-mana gel mandian kulit sensitif yang lain.

7. Kulit lebih sihat, licin & berseri!

Kalau boleh dibuat skincare, dah tentu semua orang mengharapkan Koolit™ menjaga kulit dengan baik betul tak? Rasanya kalau anda baca review dekat bawah ni, esok juga anda nak borong Koolit™.

8. Koolit juga dah jadi pilihan selebriti!

Anda tahu tak review daripada siapa ni? Ya, Marsha pun guna Koolit™ juga! Bukan biasa-biasa tau produk viral ni. Walaupun boleh dikatakan jenama Koolit™ masih baru di pasaran, tapi nampaknya selebriti pun dah mula yakin dengan kemampuannya untuk memelihara kesihatan kulit.

Ramai dah cuba, anda bila lagi?

Sebenarnya ada banyak lagi review yang kami jumpa di Twitter, tapi kami yakin ini dah lebih dari cukup. Lagipun, sebaiknya anda cuba sendiri produk Koolit™ barulah tahu best atau tak.

Hasil carian kami di internet, produk Koolit™ ada tiga pilihan iaitu Koolit™ Soothing Lotion, Koolit™ Calming Cream Koolit™ Gentle Body Wash. Ketiga-tiga pilihan produk ini ternyata sesuai untuk semua jenis kulit, malah bukan saja digunakan untuk orang dewasa, tapi ia juga selamat digunakan termasuk kulit bayi.

Bagi anda yang belum tahu, produk Koolit™ diformulasi dengan Ekstrak Akar Manis (Licorice Root Extract) yang mempunyai sifat melegakan serta mencerahkan kulit dan ia turut mengandungi vitamin E semulajadi.

Kalau anda berminat nak dapatkan produk viral ni, boleh je terus ke Watsons sebelum ia kehabisan stok!

Most Popular

To Top